Caută
Close this search box.

Colierul din Titanic a falimentat o afacere

Au trecut douăzeci de ani de la lansarea filmului Titanic care continuă să fie vizionat cu plăcere de către romantici. Succesul acesta l-au văzut și reprezentanții companiei J. Peterman Company, care au văzut o oportunitate să vândă copii după recuzita din acest film, inclusiv bijuteria cu numele ”Heart of Ocean”.

colierul

Un angajat al companiei a intuit importanța acestui film. Așa au decis să cumpere o parte din recuzita folosită în film și au cerut dreptul de reproducere a acestor piese, inclusiv a colierului,  spre vânzare.

Peterman Company a vândut bijuterii în copie, cu prețul de 198 dolari americani per bucată, iar încasările din aceasta replică au depășit un milion de dolari.

Succesul filmului a influențat major vânzările companiei J. Peterman Company, cu atât mai mult că pentru iubitorii filmului Titanic imaginea iconică a lui Kate Winslet purtând doar această bijuterie simbol a făcut înconjurul lumii.

Firma J. Peterman Company  care se ocupă cu reproduceri autentice de haine de epocă, accesorii și decoruri pentru locuințe, a fost încurajată de succesul de box – office al filmului și și-a construit expansiunea pornind de la  popularitatea filmului Titanic.

Într-un singur an, între 1997  – anul lansării Titanic și 1998 – a deschis 10 noi magazin și a investit în amenajare. Astfel, a ajuns la faliment, iar magazinul de bijuterii și obiecte de epocă  J. Peterman Company a fost cumpărat de compania Paul Harris.  În perioada acestui faliment a fost vândut inclusiv colierul care a fost purtat în timpul filmului de catre Kate Winslet.

În anul 2000, magazinele Paul Harris au intrat în faliment, iar John Peterman și-a putut recumpăra marca, redevenind proprietar.

Produsele John Peterman Company  pot fi cumpărate și în prezent, dar nu mai mai includ colierul Heart of Ocean. Rezultatul: nostalgicii pot achiziționa reproduceri ale bijuteriei de pe ebay.com drept produse de colecție, la prețuri de peste 400 de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri