Caută
Close this search box.

Ferma soților Bela şi Martha Karolyi, percheziționată în scandalul gimnastelor abuzate sexual. Nadia cere măsuri drastice

Bela-Marta-Karolyi

Percheziții de amploare au loc la ferma soţilor Bela şi Martha Karolyi, acolo unde timp de 16 ani s-a pregatit lotul feminin american de gimnastică.

Bela-Marta-Karolyi
FOTO: nasul.tv

”Declaraţiile publice făcute de sportivele care au fost pregătite la ferma Karolyi din Texas sunt foarte îngrijorătoare. Aceste sportive, dar şi statul Texas, merită să ştie că nici o piatră nu a rămas neîntoarsă pentru a ne asigura că acuzaţiile sunt verificate, iar făptaşii şi cei care au contribuit la aceste abateri sunt aduşi în justiţie”, a declarat guvernatorul.

Pe 18 ianuarie, federaţia americană a anunţat încheierea colaborării cu centrul de gimnastică din cadrul fermei soţilor Bela şi Marta Karolyi, unde ar fi fost comise multe dintre abuzurile sexuale care l-au avut autor pe medicul Nassar, potrivit rfi.ro.

Nadia vrea schimbări drastice la Federaţia Americană de Gimnastică

Nadia Comăneci, multimpla campioană olimpică, cere ”schimbări drastice” la Federaţia Americană de Gimnastică, după scandalul abuzurilor sexuale comise de medicul lotului feminin, Larry Nassar.

Triplă campioană olimpică la gimnastică demască abuzurile trăite din cauza medicului lotului

”Schimbări drastice sunt necesare şi este nevoie de implementarea unor reguli pentru securitatea sportivelor”, a declarat Nadia Comăneci. Întrebată ce schimbări are în vedere, ea a răspuns: ”Pot doar să spun că este absolut necesară o schimbare, una care să pună mai presus de orice securitatea copiilor. Îmi pare foarte rău pentru fetiţele care au fost abuzate şi le admir curajul de a vorbi despre asta.

Este important ca ele să primească dreptatea şi toată susţinerea necesară. Părinţii trebuie să ştie că tot timpul copiii lor sunt în sigranţă, în orice mediu sportiv”, a mai spus Nadia.

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar, sub pretextul tratamentelor medicale.

Nassar a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani închisoare. El a mai primit o sentinţă de 60 de ani închisoare pentru pornografie infantilă. Nassar va va fi judecat azi pentru alte acuzaţii de agresiune sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri