Adversar periculos pentru Simona Halep în optimile de finală la Australian Open: este vorba de Naomi Osaka (65 WTA), 20 ani, 1,80 m, din Japonia, care a eliminat două jucătoare de Top 20 fără a pierde un set !

Ea a învins-o surprinzător pe mult mai bine cotata Ashleigh Barty, 21 de ani, din Australia, locul 17 WTA, aflată acum pe cea mai bună poziție a carierei sale.

A fost, în turul trei: Naomi Osaka – Ashleigh Barty 6-4, 6-2, pe arena Margaret Court.

Așadar, Simona Halep va lupta cu Naomi Osaka, o jucătoare de mână dreapta, aflată în plină ascensiune la cei 20 de ani ai săi. Naomi se află și ea la cea mai bună performanță, turul 4 la un turneu de Grand Slam, ea atingând până acum doar turul trei la Wimbledon, US Open sau Roland Garros.

Naomi s-a născut chiar la Osaka, dintr-o mamă japoneză și un tată haitian. Nu a câștigat niciun turneu WTA până acum, dar a ajuns pe locul 40 WTA în aprilie anul trecut. De notat că Osaka nu a pierdut niciun set până acum la Australian Open: 7-5, 6-2 cu cehoaica K. Kucova (209 WTA) și 7-6, 6-2 cu rusoaica Elena Vesnina (19 WTA), înainte de acest 6-4, 6-2 cu A. Barty.

Evident, Simona este marea favorită pentru accederea în sferturi de finală, dar s-a văzut cât de greu poate fi orice meci la Melbourne, după acel istoric 4-6, 6-4, 15-13 al Simonei, cu Lauren Davis, în turul anterior.  (foto ubitennis.com)

 

46 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =