Caută
Close this search box.

Al doilea muncitor, ars de de apă clocotită de la o conductă fisurată, a murit

În urmă cu câteva momente a fost anunțat decesul celui de-al doilea muncitor ars în timpul avariei unei conducte de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală. Acesta reușise, aseară, să iasă singur din canal, dar medicii au constatat că avea arsuri pe 97 la sută din suprafaţa corpului. Primul muncitor a fost scos decedat din subteran.

Incidentul s-a petrecut în incinta Complexului studenţesc Leu. Muncitorii au avut contact direct cu apa care a invadat canalul, cu o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 97 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar.

Potrivit Spitalului Militar, muncitorul RADET a decedat, marţi, în jurul orei 12.30, după o intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plăgilor, pacientul având 97% din suprafaţa corpului şi suspiciuni de arsuri de căi aeriene superioare.

„Ulterior intervenţiei, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a şocului post-combustional, tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stres”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către unitatea spitalicească.

Pacientul a fost transferat, luni seară, de la Spitalul Universitar, la Spitalul Militar, unde a fost evaluat de către o echipă multidisciplinară constituită din specialişti în medicină de urgenţă, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ATI, oftalmologie, ORL şi pneumo-ftiziologie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, pentru scoatere aburului din canal s-a folosit un ventilator, iar doi pompieri au coborât în subteran pentru a-l scoate pe muncitorul blocat încă acolo, fiind prins între ţevile orizontale şi verticale din interior. Bărbatul, decedat, nu a putut fi scos la prima încercare, ci abia după ce s-a mai risipit din abur.

Reprezentanţii RADET au anunţat că accidentul s-a produs în timpul unei lucrări la reţeaua primară, iar o ţeavă de apă caldă s-a spart într-un cămin de repartiţie.

În acest caz a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului şi dacă au fost respectatele normele de protecţia muncii.

Avaria s-a produs, luni seară, la o conductă de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în subteran, la aproximativ doi metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri