Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Viorica Dăncilă, nominalizată de social-democraţi pentru funcţia de premier, susţine demersul PSD privind legile justiţiei. Întrebat despre susţinerea Vioricăi Dăncilă faţă de legile justiţiei, Liviu Dragnea a declarat: ”Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare, de iniţiativele de îmbunătăţire a legilor justiţiei şi susţine acest demers”.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că se bucură că Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier şi a precizat, între altele, că aceasta a spus că va continua legile justiţiei. Iată ce ne-a transmis, în context, deputatul european Siegfried Mureșan:

„Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg situația justiției din România ca urmare a încercărilor PSD și ALDE de a slăbi justiția. Decizia a fost luată astăzi în Parlamentul European la Conferința președinților, compusă din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului. Este un semnal clar că încercările PSD și ALDE de a controla și slăbi justiția nu trec neobservate, iar faptul că Parlamentul European a decis să dezbată chiar în a doua sesiune plenară din acest an situația justiției din România arată îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene față de încercările de slăbire a sistemului de justiție din România. Pe tot parcursul anului 2017, Guvernele României conduse de PSD și ALDE și majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă lumea civilizată că cei 500.000 de români care au ieșit în stradă la începutul anului trecut ca să protesteze împotriva corupției au greșit și că politicienii care propun slăbirea justiției au dreptate. Nu au putut convinge pe nimeni cu asemenea manevre de dezinformare. Statul de drept și independența justiției reprezintă fundamentul pe care sunt construite democrațiile consolidate din Uniunea Europeană și din NATO. În plus, funcționarea statului de drept în fiecare stat membru este esențială pentru succesul funcționării Uniunii în ansamblul ei. Dacă instituțiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetățenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând. Domnia legii trebuie respectată în toate statele. Combaterea corupției, întărirea instituțiilor și a statului de drept reprezintă unele dintre principalele câștiguri pe care România le-a înregistrat de când este stat membru al Uniunii Europene. Fără sprijinul partenerilor noștri, al Comisiei Europene, al statelor membre ale UE, al Statelor Unite ale Americii, acestea nu ar fi fost posibile. Uniunea Europeană va fi întotdeauna de partea cetățenilor cinstiți în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiția și să acționeze împotriva intereselor oamenilor. Legalizarea hoției în România este un risc pentru securitatea cetățenilor europeni în condițiile în care țara noastră participă la libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, serviciilor și capitalului din spațiul european. De aceea, Uniunea Europeană nu permite nicio breșă în sistemul de justiție din nicio țară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune. Nu poți să te transformi într-un stat mafiot și să rămâi membru al UE, asta trebuie să înțeleagă grupurile de interese din PSD și ALDE!”.

56 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =