Caută
Close this search box.

Atacul asupra hotelului din Kabul, soldat cu cel puțin 6 morți și 6 răniți

Cel puţin patru indivizi au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în incinta hotelului Intercontinental din Kabul, a declarat Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, relatează CNN.

Foto: hindustantimes.com

Duminică dimineaţa, nori de fum puteau fi văzuţi din clădirea atacată. Mai multe vehicule blindate americane se află în apropierea hotelului alături de unităţi ale poliţiei afgane.

Forţele de securitate afgane au recăpătat controlul asupra hotelului Intercontinental din Kabul, notează bbc.com, preluat de Mediafax.

Atacul de la hotelul de lux Intercontinental „s-a încheiat”, a anunţat duminică dimineaţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan Najib Danish, anunţul intervenind la peste 12 ore de la declanşarea acestuia, relatează AFP.

„Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi; au fost salvate 126 de persoane, între care 41 de străini”, a detaliat el, indicând un bilanţ provizoriu de „şase morţi – cinci afgani şi un străin”, naţionalitatea celui din urmă nefiind pe moment cunoscută.

Responsabilul afgan a precizat că „operaţiuni de curăţare se desfăşoară în continuare la etajul şase” al acestui hotel de lux pentru dezamorsarea muniţiilor rămase.

Potrivit unei surse din domeniul securităţii, ultimul membru al comandoului se retrase „într-o camera mare cu ostatici, afgani şi străini”, ameninţând că-i va ucide. Dar a fost doborât înainte de a-şi materializa ameninţarea.

Atacatorii ar fi intrat prin bucătăria restaurantului și ar fi fost dotați cu veste încărcate cu explozivi. Potrivit martorilor, indivizii au deschis focul asupra oamenilor aflaţi în interiorul hotelului.

Wahid Majrooh, ministrul Sănătăţii din Afganistan, a declarat că mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului, aşteptând ca operaţiunea forţelor de ordine să se încheie pentru a putea interveni în siguranţă.

Incidentul a avut loc la ora locală 21 (18.30, ora României).

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul, însă hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac terorist în 2011, în urma căruia au murit 21 de oameni. După acel incident, hotelul a fost pus sub supravegherea permanentă a forţelor de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri