Caută
Close this search box.

București: 24 de vase cu apă sfinţită, de 12.000 de litri, au fost pregătite pentru Bobotează

Patriarhul Daniel va oficia sâmbătă, de sărbătoarea Botezului Domnului, după slujba oficiată în Catedrala patriarhală, sfinţirea cea mare a apei, 24 de vase cu o capacitate de 12.000 de litri fiind amplasate în acest sens în faţa lăcaşului de cult.

Sâmbătă, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Patriarhul Daniel va oficia sfinţirea cea mare a apei (Slujba Agheasmei Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11.30), potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

În curtea Catedralei patriarhale au fost amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 12.000 de litri de apă, de la izvorul din Parcul „Grădina Maicii Domnului” al Reşedinţei Patriarhale. De asemenea, în faţa Catedralei patriarhale, a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc.

Accesul presei cu maşina este permis până la Clopotniţa Catedralei (între statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi barieră). În vederea facilitării mediatizării evenimentului, în faţa catedralei a fost rezervat un spaţiu special amenajat pentru jurnalişti.

Toate bisericile din țară au pregătit mii de litri de apă pentru Bobotează.

Constanța, sfințire în avans

Ieri, la Constanța, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei – agheasma care va fi împărţită credincioşilor de Bobotează.  Dacă până anul trecut, apa era adusă în autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anul acesta, o firmă care se ocupă de toaletele ecologice din Constanţa și a livrat apa la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Ca să săvârşească slujba, ierarhul s-a urcat, ca de fiecare dată, pe scara abruptă, în vârful vehiculului, în ciuda veşmintelor lungi care l-ar fi împiedicat să se caţere. Imaginea cu el binecuvântând apa din cisternă a fost distribuită pe internet, asemenea altor ipostaze în care a mai fost surprins.  În Ajunul Bobotezei, vineri, 5 ianuarie, la ora 5.00, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. La ora 7.00, arhiepiscopul a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfinţită a fost îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri