Caută
Close this search box.

”Butonul nuclear care poate distruge America se află pe biroul meu”, o declarație-șoc a liderului nord-coreean, de Anul Nou

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a început anul cu o declarație de-a dreptul menințătoare. El a spus, luni, 1 ianuarie, la Phenian, că Statele Unite nu vor fi niciodată capabile să înceapă un război împotriva Coreei de Nord, din moment ce armele nucleare nord-coreene pot atinge întreg teritoriul SUA, relatează agenţiile Reuters şi Yonhap.

Cu ocazia discursului său de Anul Nou, Kim Jong-un a subliniat fără reținere: ”Întreg teritoriul Statelor Unite se află acum sub raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare”.

Din păcate, tensiunile între Washington şi Phenian au pornit și s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare, toate din 2016-2017, efectuate în Marea Japoniei de către SUA, Coreea de Sud şi Japonia. (foto nbcnews.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri