Caută
Close this search box.

Ca în România, polonezii au protest mut față de politizarea justiției

La sfârșitul anului trecut, sute de persoane protestau în fața Guvernului din Piața Victoriei, cu bentițe negre peste ochi și gură. Era un protest mut și orb față de propunerile legislative care vizau justiția românească. Astăzi, același demers l-au întreprins  sute de polonezi.

Foto: Video-Kod/Facebook

Într-un protest mut, sute de polonezi au ieşit pe străzile din Varşovia, Gdansk, Lublin, Poznan, Cracovia, Kielce sau Szczecin pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă atacurile aduse justiţiei din Polonia. Au demonstrat faţă ”politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei şi a principiilor democratice”, iar manifestaţii similare vor avea loc şi în Berlin şi Praga.

Potrivit paginii de Facebook a evenimentului, protestele au fost inspirate de cele care au avut loc în România în luna decembrie a anului 2017.

”Exprimaţi-vă opoziţia faţă de politica de control şi dictatură, faţă de violarea Constituţiei, faţă de violarea principiilor democratice şi a convenţiilor europene”, au transmis organizatorii protestelor.

Protestul are rolul de a atrage atenţia asupra ”pericolului neo-dictaturilor care planează asupra ţărilor Europei de Est prin politizarea justiţiei” prin adoptarea altor proiecte de legi nedemocratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri