Caută
Close this search box.

California: După evacuare din cauza incendiilor, populația este evacuată din cauza alunecărilor de teren

Autorităţile din California au ordonat o serie de evacuări obligatorii în cursul zilei de luni, după ce Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a emis un avertisment pentru ploi abundente şi pentru posibile viituri şi alunecări de teren în zonele afectate recent de un incendiu major, informează DPA.

Foto: latimes.com

„Deosebit de vulnerabile vor fi zonele din interiorul şi din jurul regiunilor afectate recent de incendii, unde vor fi posibile viituri periculoase şi alunecări de noroi”, a precizat serviciul american.

Autorităţile din Santa Barbara au emis un ordin de evacuare obligatorie pentru aproximativ 7.000 de rezidenţi care locuiesc în zonele afectate de incendiul Thomas, care era ţinut sub control în procent de 92% în cursul zilei de luni. Alte 23.000 de persoane sunt vizate de un avertisment de evacuare.

Incendiul Thomas, care a izbucnit pe 4 decembrie, a devastat o suprafaţă de peste 1.141 de kilometri pătraţi şi a distrus 1.063 de locuinţe, sedii ale unor companii şi diverse elemente de infrastructură, au precizat reprezentanţii US Forest Service.

Biroul Şerifului din Los Angeles a emis la rândul său un ordin de evacuare obligatorie pentru rezidenţii din canioanele afectate de focarul de incendiu Creek. Acesta a devastat o suprafaţă de 63 de kilometri pătraţi în munţii Slymar, aflaţi la periferia nordică a oraşului Los Angeles.

Meteorologii americani se aşteaptă ca prima furtună importantă a anului 2018 să aducă precipitaţii de până la 10 centimetri cubi în regiunile Ventura, Santa Barbara şi Los Angeles.

Potrivit prognozelor specialiştilor, ploile vor dura până în noaptea de marţi spre miercuri.

Presa locală a publicat fotografii şi înregistrări video ale rezidenţilor din zonele afectate care umpleau saci cu nisip pentru a-şi proteja locuinţele de viituri şi inundaţii.

Pompierii din Los Angeles au participat la misiuni în cadrul cărora au fost distribuiţi peste 200.000 de saci locuitorilor din aceste zone, pentru a-i ajuta să se pregătească pentru aceste fenomene naturale periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri