Caută
Close this search box.

Carmen Dan cere demiterea şefului Poliţiei Române. Vizat este şi şeful Serviciului Omoruri

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

„Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române”, a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

„Aştept ca şeful Serviciului Omoruri să facă un pas în spate. Aşa cum aştept ca şeful de la Control Intern din Brigada Rutieră a facă un pas în spate”, a declarat ministrul de Interne.

„Nimeni dintre şefi nu a înţeles să îşi asume o responsabilitate, deşi acesta era suspect încă din 2009, a fost menţinut în Poliţie. (…) ce s-a întâmplat cu cazul din 2015, care a mers la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 şi apoi la Serviciul de Control Intern al Brigăzii Rutiere? De atunci s-a stat cu o lucrare, iar între timp acesta avea şi activitate operativă, ultima amendă fiind cea din luna decembrie”, a mai spus ministrul de Interne, potrivit Mediafax.

„I-am cerut domnului Despescu să aibă discuţii cu domnul Gavriş, de la Serviciul Omoruri. Aflăm că cel din 2009 s-a prescris. Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare”, a mai spus Carmen Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri