Caută
Close this search box.

Casa Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta. Ce spune şeful instituţiei

Palatul Elisabeta

Casa Regală a găsit înţelegere la Guvern pentru prelungirea termenului până la care Familia Regală poate rămâne la Palatul Elisabeta.

Casa Regală
FOTO: crucearosies1.ro

Andrew Popper, şeful Casei Regale, susţine că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament.

„Noi sperăm că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislaţii şi avem toate motivele să credem că va fi adoptată de Parlament.

Legea va da posibilitatea ca Familia Regală să rămână în această locuinţă, imensa majoritate a suprafeţei acestei clădiri fiind folosită pentru evenimente publice. E foarte puţin probabil ca legislaţia să fie adoptată până pe 5 februarie.

Principele Nicolae: Nu cred că Regele Mihai este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă!

Suntem în discuţii cu Guvernul ca să găsim o soluţie intermediară, în ultimele zile am găsit foarte multă bunăvoinţă din partea Guvernului”, a declarat, la Antena 3, Andrew Popper, şef al Casei Regale, potrivit jurnalul.ro.

„Având în vedere aspectele procedurale din Senat și din Cameră, legea nu va fi aprobată până pe 5 februarie. Putem să spunem că, în ultimele zile, am găsit foarte multă bunăvoință din partea Guvernului de a găsi o soluție intermediară în care familia regală va putea rămâne aici după această dată, în așteptarea aprobării acestei legi.

Principele Nicolae nu e lăsat să-l vadă pe Regele Mihai. Casa Regală îl acuză de violare de domiciliu. Reacția lui Nicolae

Se va prelungi termenul. Nu știu în ce condiții”, a spus Andrew Popper.

„Statul are o obligaţie morală”

„Ar fi cutremurător să se întâmple așa ceva (n.r: să plece din Palatul Elisabeta). Ar avea o implicație simbolică oribilă. Nu numai că ar fi obligați să părăsească o proprietate care aparținea familiei regale, dar ăsta este și locul din care a fost alungat Regele.

Cred că sunt foarte puțini oameni politici care doresc ca acest lucru să se întâmple. Își dau seama de prejudiciul pe care îl aduce imaginii României și de simbolismul ăsta teribil.

Regele Mihai și familia regală au dat dovada de generozitate și au dat foarte mult chiar și din punct de vedere financiar. Imaginea asta că au primit Palatul Elisabeta și că este un mare cadou din partea Guvernului este eronată.

În primul rând, că era o proprietate privată a familiei regale. Statul are o obligație morală. Și în același timp au făcut multe concesii chiar pe plan material”, susţine Popper, citat de digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri