Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, s-a contrat destul de serios cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, în timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de vineri, în cadrul căreia au fost desemnaţi miniştrii din Cabinetul Dăncilă.

Potrivit acestuia, strategia de comunicare a guvernului, actualizată în cadrul reuniunii PSD-ALDE de la Palatul Parlamentului, va include conferinţe săptămânale ale miniştrilor.

„Miniştrii, săptămânal, vor face conferinţe de presă, vor anunţa ce au realizat. Strategia asta exista dinainte, nu prea a fost ea utilizată foarte des, adică la întreaga ei capacitate. Dar este foarte important ca miniştrii să explice românilor şi celor care ne-au votat ceea ce fac acolo, şi prim-ministrul este foarte ferm în această chestiune. Ăsta a fost şi discursul purtat ieri cu cei din cabinet şi cu miniştrii care nu mai sunt, dar, şi azi, comunicarea trebuie să fie permanentă, transparentă, totală. Suntem deschişi la orice fel de critici. Sperăm ca acest cabinet să nu dezamăgească şi să recupereze şi acei 5% neefectuaţi din programul de guvernare de anul trecut”, a afirmat Ştefănescu.

Întrebat dacă şi-a mai schimbat părerea despre ministrul desemnat al Educaţiei, Ştefănescu spune că Valentin Popa este cel care trebuie să demonstreze că este pregătit.

„Domnul ministru al Educaţiei trebuie să iasă public, să ţină un speech, să dea răspunsuri la întrebări şi să demonstreze că este bun şi că această imagine este doar provizorie – el de fapt este un om foarte bine pregătit. Vedeţi că-l susţin şi rectori din ţară, mă rog, mergem pe linia dreaptă acum”, a spus secretarul general adjunct al PSD.

105 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. iata ce zice si Adrian Nastase:”…După părerea mea, ar fi foarte important de gândit o reorganizare administrativă, în sensul de a nu mai permite să avem, cred că este un lux incredibil, peste 3.000 – 3.500 de sate, comune şi aşa mai departe. (…) Avem în felul ăsta nenumăraţi consilieri locali, primari. (…) Ştiu că este o măsură nepopulară, (…) dar Polonia, ca să avanseze, a ajuns la 16 judeţe, …”____——_____
    Cum am mai zis, bombonel nu este idiot, etc., el are alte „calitati”(dishonest,etc.) , insa aici vine exact pe moneda de o bat de peste 10 ani, REFORMA ADMINISTRATIVA, Romania NU are nevoie de mai mult de 10 judete(***), NU are nevoie de mai mult decat o suta parlamentari, multe ministere si departamente trebuie contopite(SIE trecut la SRI), etc.), multe consulate (si chiar ambasade) retrase, desfintate, scoaterea popimii de la orice plati bugetare, s.a.m.d. Cat despre China si Rusia, nu vad nicio problema daca se intaresc legaturile economice, sunt 2 tari care au resurse naturale cu mult peste medie, si vor veni timpurile cand vor trebui sa vanda f. ieftin, este bine sa fim printre clientii initiali, insa REZOLVAREA TUTUROR problemelor din Romania incepe si consta in intoarcerea la MOnarhie(stabilitate perpetua si cost redus) , insa NUMAI cu aport Englez, cea ce va rezolva din prima zi problema apararii nationale si multe altele, inclusiv intrarea pe piata de munca a diverse alte 5-6 tari(insa de elita), a romanilor, cu drepturi depline , fara discriminare…( *** multe localitati trebuie sa aiba primariile, cu tot personalul-salarizare si ore de munca- cu 1/2 norma, conform cu numarul de populatie)
    Noi ne imbatam mereu cu o istorie care s-a notat deja, este de multe ori falsificata, Polonia chiar ca are o istorie”beton”, insa problema noastra este cea a grecilor de dinainte de Hristos, cand unul din invatatii lor spunea:”Problema voastra nu este situatia in care sunteti, ci faptul ca nu vreti sa iesiti din ea”…Aceasta este problema in Romania, toti stiu (iohanis, dragnea, cei dinaintea lor, etc, etc.) ca birocratia tarii este aberanta, stiu ca totul ar trebui redus la 1/4 din actual, insa NU VOR sa faca nimic, pentru ca cu cat mai multi bugetari au , cu atat mai usor manipuleaza masele, prin diverse „bete’n roate”, hartuieli si chiar santaje si intimidari directe…E chiar absurd, Polonia are o suprafata aprox. O SUTA mii kmp (aprox.1/2. din Romania) , mai mare ca a Romaniei , are peste 38 milioane de locuitori, dar are doar 16 voievodate( judete) si doar 2500 commune, chiar si parlamentul este mai mic ca cel al Romaniei, pastrand proportiile ei ar trebui sa aiba un parlament de peste 700 membri, sau Romania, unul sub 200 membri…In Romania totul este setat si resetat doar pentru jaf, in folosul pres-edintiei, parlamentului , guvernului si a clientelelor din tara…Punct!

    Iar noi desi ne credem Jmecherii pamantului, exact la lucrurile mari si importante ne pierdem tot flerul, pentru ca marea smecherie -in folosul nostru- ar fi sa profitam si sa scurtcircuitam sutele de ani de istorie si evolutie lenta a altora, PRELUAND -de la ei- modele deja dovedite a merge, a fi eficiente, insa noi continuam sa ne balacim in micile noastre smecherii, care -deobicei- sunt foarte autohtone, ne furam unii pe altii, nici macar nu suntem in stare de ceva transfrontalier si de success, iar toata aceasta situatie, perpetuata si accentuata cu fiecare zi care trece, nu poate conduce decat la un singur lucru, la furatul propriei caciuli si apoi,pe jumatate implinit, vom ajunge la acea zi cand nu vom mai avea ce fura, pentru ca totul va fi vandut strainilor si furat si depus in terte tari( de „conducatori”), asa ca romanii vor deveni la modul cel mai concret, straini si sclavi, in „propria”, tara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =