Caută
Close this search box.

Colegii l-ar fi acoperit pe poliţistul pedofil şi în 2016, cu o tentativă de viol. Acum dau vina pe procuror

Parchetul General a preluat, la solicitarea IGPR, cazul poliţistului pedofil. Procurorii vor verifica şi modul în care a fost închisă, în 2016, o anchetă în care acesta era acuzat că a agresat o femeie. Dosarul a fost deschis la Secţia 18 de poliţie din Bucureşti şi trimis procurorilor cu propunerea de clasare.

captură video

Fostul şef al Secţiei 18 declară acum pentru Digi24 că procurorii mint când spun că nu ştiau că suspectul anchetat în dosarul de agresiune din 2016 este poliţist. El spune că în dosar apărea negru pe alb profesia acestuia.

Totul s-a întâmplat pe 10 decembrie 2016, când femeia se întorcea de la muncă.

„Era 12 noaptea, 12.30. Prietena mea venea de la muncă, am vorbit cu ea la telefon. A ajuns in fata la interfon dupa care am inchis, i-am deschis usa. Si am asteptat-o. Intre timp, pana a intrat ea in lift mi-a zis ca a intrat cineva”, a povestit soțul victimei.

„Când a văzut că nu ia liftul, suspectul a început să o urmărească pe victimă pe scări, undeva la mijlocul treptelor a început să o pipăie, moment în care femeia a țipat după ajutor”, relatează Maria Moiș, reporter Digi24.

„Ea a urcat pe scări, între timp a urcat și el, atunci am ieșit și eu și am văzut tot ce s-a întâmplat. O atacase. I-a bagat mâna între picioare și când m-a văzut a împins-o pe scări. Eu am fugit după el, după care l-am imobilizat la scară. L-am prins de mâini, de gât, cum am putut. Aici am observat că avea pe mână emblema Poliției și la un moment dat am văzut că are cămașa Poliției pe el și i-am zis: Ce faci, mă, ești și polițist? Se uita nedumerit. Nici el nu își dădea seama. Nu zicea nimic”, a mai spus soțul victimei.

Bărbatul a depus şi plângere la poliţie, în aceeaşi noapte.

(Reporter: Cum au reacționat colegii lui când au văzut un coleg de-al lor, cu emblemă?) Nu au fost surprinși. Chiar băiatul meu a spus: veniți și luați-vă colegul, că are emblema de polițist.

L-a legitimat și noi întrebam curioși cât îi va da acum? Va scăpa ușor, o sancțiune ceva. (Reporter: L-au recunoscut? Și-au dat seama că e colegul lor?) Da. Cred că da. Cred, pentru că nu avea cum”, a spus soacra victimei.

Plângerea depusă în decembrie 2016 ar fi trebuit înaintată de poliţiştii secţiei 18 către biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere. În loc să transmită cazul, poliţiştii au deschis un dosar penal in rem. Au încercat apoi să-l claseze din lipsă de probe, spun procurorii.

„Sistemul de supraveghere funcționa. Au venit două persoane. Le-am dat aparatul care stochează datele. În momentul în care am predat aparatul la Poliție, ei s-au uitat și au spus că… Nu erau clare. Unghiul nu a fost corect că să înregistreze persoanele respective”, a declarat Ștefan Smeu, administratorul blocului.

Dosarul nu a fost clasat definitiv, pentru că procurorul de caz a cerut o confirmare că Stan Eugen este cadru MAI. Abia după aceea a ajuns dosarul la autoritatea competentă.

Parchetul, acuzat de minciună în cazul polițistului pedofil

Acum, fostul şef al Secţiei 18 declară pentru Digi24 că procurorii mint când spun că nu ştiau că suspectul anchetat în dosarul de agresiune din 2016 este poliţist. El spune că în dosar apărea negru pe alb profesia acestuia.

Parchetul preciza miercuri că în referatul prin care se cerea clasarea cazului nu se făcea nici o referire la funcţia suspectului.

(Reporter: Au ascuns oamenii dvs. procurorilor că e poliţist?)

Radu Viorel: „Cum să ascundă dacă… doamnă ştiţi care e problema există posibilitatea efecutării de verificări dar trebuie să le verifice cineva, nu dvs., că eu nu mint şi spun ce mi-au spus şi mie colegii că în noaptea respectivă s-a luat legătura cu un procuror.

Poliţistul care a primit dosarul a luat legătura cu procurorul de supraveghere, iar din datele pe care le am, eu nu ştiu dosarul, îmi pare rău că nu sunt încă în activitate ca să pot să probez cu documente, are la dosar adresă din care rezultă, adresă de la serviciul resurse umane din cadrul Poliției Capitalei, din care rezultă că persoana respectivă era agent de poliție în cadrul DGPMB în cadrul Brigada Rutieră.

În dosar există declaraţia lui în care scrie negru pe alb la rubrica profesii că este agent de poliţie la Brigada Rutieră. Deci lucrurile astea nu pot fi invocate de către parchet. Ei să demonstreze ca această procurorare care a instrumentat dosarul, care vine ea acum cu poveștile astea, cunoștea despre dosar de a doua zi”, susţine fostul şef al Secţiei 18 Poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri