Caută
Close this search box.

Comisia Europeană avertizează România pentru Legile Justiţiei. Ce mesaj transmite Parlamentului

Comisia Europeană urmăreşte cu îngrijorare situaţia din România şi anunţă că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

Comisia Europeană

Comisia Europeană avertizează România cu privire la pericolul regresării în domeniul justiţiei.

„Urmărim cu îngrijorare recentele evoluţii din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficient corupţia constituie pietre de temelie ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, au afirmat Jean-Claude Juncker şi Frans Timmersmans, într-un comunicat comun, publicat pe site-ul instituţiei.

„În cel mai recent raport privind mecanismul de cooperare şi de verificare, publicat în noiembrie 2017, Comisia a subliniat faptul că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure transparenţa totală a procesului privind legile justiţiei şi să ţină seama, în mod corespunzător, de consultările desfăşurate în cadrul acestuia.

Comisia Europeană, apel către Parlamentul României

De asemenea, Comisia a precizat că o situaţie în care independenţa justiţiei şi evaluările sistemului judiciar sunt considerate valoroase şi li se acordă atenţia adecvată, inclusiv prin avizele Comisiei de la Veneţia, reprezintă o condiţie prealabilă pentru sustenabilitatea reformelor şi este un element important în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor stabilite prin MCV”, au mai precizat oficialii CE, potrivit Mediafax.

Comisia face apel la Parlamentul României „să regândească acţiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei şi să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat”.

3 răspunsuri

  1. Teleormanul, de la Noica la Dragnea C. Campeanu & C. Rudnitchi – – – – 2018-01-23Dosar 2 În perioada antebelică, Teleormanul a dat țării o elită autentică, politică și culturală, …”____–-___foarte adevarat dar din ei nu prea s-a perpetuat mare lucru, au reiesit la suprafata „valorile” din epoca de piatra..
    2-
    Fostul vicepremier Sevil Shhaideh va fi numită în funcţia de secretar general al guvernului, au declarat surse din PSD ____––-_____Cum poate functiona justitia-in oricare tara- daca cei intrati in vizorul ei sunt pusi in functii intangibile, mai inalte decat insasi justitia si-mai mult- in pozitia din care fac legile…Ce legi pot face acestia?
    3-
    Codrin Ștefănescu ȘOCHEAZĂ din nou: ”Avem miniștri penali pentru că PUTEM”(!!!!!!!!!!!!!!)––_____––-pietroiul sau ghoaga de piatra au putut, intotdeauna, nimic de zis… Asta este mentalitatea guvernului dar si a unei mari parti din populatie, „am ajuns la butoane, ne facem plinul si punem ghiogele pe ceilalti”..

  2. Siegfried Muresan: Avertismentul UE la adresa Romaniei e de o duritate fara precedent. Riscam sa pierdem fonduri europene(…) Monica Macovei, dupa avertismentul CE: Opriti modificarile la Codurile Penale! Altfel, ne scoateti din UE!(…)____––-____pana si machiavella a inceput sa devina realista, adevarul este -cum am spus de atatea ori- ca Romania se imbata cu apa rece , crezand ca este considerata o piatra importanta in dominoul European, Franta si Germania chiar si numai ele doua,pot crea o structura de superputere, dar mai sunt si alte „tarisoare” de aceiasi calitate(chiar daca nu si de acelasi calibru) , asa ca de o tara ca Romania(total neperformanta si -realmente- anti-UE) poate fi scoasa din schema fara prea multe reevaluari…Numai ca aici(raportat la „schimbarea regelui, bucuria…”), ” schimbarea directiei, bucuria nebunilor”…desigur a nebunilor de la conducre, pentru ca ei spera sa scapte nepusi la saramura, insa o asa schimbare, ar putea sa conduca la o reactive fulminanta, de tip ceusescu, adica „(operatiunea(operatia) a reusit, pacientul mort”…

  3. Dancila(…)–-___––Spre deosebire de alte gunoaie pesediste(si obligatoriu super republicane-de notat, dragnea, ninel peia si taratzeanu-)care joaca la 2 capete, adica ii dau zor si cu Monarhie(ca nu se tsie niciodata!) , aceasta vasilisca trebuie sa fie o monarhista mascata, insa „portul o da de gol”, la inceput s-a imbracat -la amanunt-precum fosta PM a Angliei, Doamna de Fier, iar acum este intzolita precum un fel de Sherlock Holmes, cu una din celebrele lui sepci si cloak ale superpersonajului Englez, patratele sare-si-piper , insa foarte mari, probabil ca vrea sa transmita ca va rezolva toate problemele…Toate problemele Romaniei sau toate problemele pesedeilor penali?
    2-Iohannis se duce la Bruxelles sa vorbeasca cu Juncker de Legile Justitiei (…)_____––____ escrocul asta supraponderal( din cauza oaselor craniene si a slaninii rancede „ce curge-n valuri”), nu are niciun temei pentru acest gest, el doar profita de situatie pentru a face o excursie pe banii fraierilor( probabil ca-si ia si remorca , cu el), mai ales de cand nu prea mai are curaj sa tot plece in vacante -pe banii acelorasi-, pentru ca stie ca i s-a dus buhul…Si nu are niciun temei legal(sau moral, daca exageram putin, in acest individ nu este nimic moral) pentru ca exista DEJA un cadru institutional stabilt, pentru a rezolva aceste probleme, nici el si nici junker si alte mafalde de la UE , nu au aceasta cadere, avem o institutie speciala si f. specializata pe probleme de Justitie, e vorba de Comisia de la Venetia, scurtcircuitarea acesteia reprezinta un afront la intreg cadrul UE…iohanis trebuie sa depisteze imediat cine are abilitatea sa sesizeze aceasta comisie(de fapt el stie f. bine),iar daca este el ,trebuie sa o faca ASAP, iar daca nu , el trebuie sa trimita o scrisoare catre institutia romaneasca abilitata, prin care sa solicite acest demers, iar scrisoarea trebuie sa fie f. bine intocmita si motivata, pentru ca respectiva institutie sa o vada nu doar ca o sugestie sau cerere , ci ca un ordin venit de comandantul fortelor armate si seful suprem al tarii…Insa el nu face acest lucru, tocmai pentru ca este -pe sub masa- mana in mana cu restul borfasilor…Si cum ar putea borfasul-sef sa faca asa ceva?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri