Caută
Close this search box.

Concert de an nou cu Orchestra de Camera Radio

Dupa doua regaluri muzicale pe scena Ateneului Roman si a Teatrului National Bucuresti, Anul Nou 2018 este celebrat si pe scena Salii Radio, miercuri 10 Ianuarie, ora 19,00 de Orchestra de Camera Radio sub bagheta Maestrului Alexandru Ganea.

Incursiunea muzicala este in perioada baroca, fiind alese partituri iubite de melomani si scrise de compozitori remarcabili ai acelor vremuri : Johann Sebastian Bach, George Frideric Handel, Henry Purcell, Jean Phillipe Rameau, Alessandro Corelli. Cu siguranta spumoasa viziune a Muzicii apelor , angelica muzica a Uverturii operei Dido si Aeneas si  maiestuasa Sinfonie Messiah vor incanta publicul prezent in sala de concert sau pe undele Radio Romania Cultural si Muzical.

Invitata serii este soprana Melinda Samson, castigatoarea Premiul al II-lea la Festivalul Internațional de Muzică Barocă 2011 – ”La Stravaganza” Cluj-Napoca si  cursanta a masterclassuri de specialitate cu Rachel Harnisch, Jan Philip Schulze (Elveția) și Monika Mauch (Germania). Ariile propuse (” Cat de fericit este acea pasarica”, „Ah, cat de dulce este mirosul cafelei”, „Cand ma intind pe pamant…”) surprind stari de fericire, de speranta care ne aduc cu gandul la subiectul propus concertului din aceasta seara: An nou bun, 2018!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri