Caută
Close this search box.

Creşte ameninţarea rusă la Marea Neagră: Cum ne pot lovi noile rachete într-un minut şi jumătate

Creşte ameninţarea rusă în regiunea Mării Negre, după ultima desfăşurare de forţe a Kremlinului: noile rachete din Crimeea.

O hartă care ilustrează raza lor de acţiune a fost postată de analistul Alex Kokşarov
FOTO: Twitter. O hartă care ilustrează raza de acţiune a rachetelor a fost postată de analistul Alex Kokşarov

Rusia a desfăşurat pe 13 ianuarie o nouă divizie de rachete sol-aer S-400, de ultimă generaţie, în Crimeea, au anunţat agenţiile de presă ruse. În aparenţă defensivă, în realitate desfăşurarea de forţe a Kremlinului ameninţă atât Ucraina, cât şi România.

Potrivit generalul rus Viktor Sevostianov, citat de protv.ro, comandantul Forţelor Aeriene din districtul Sud, noul sistem de apărare aeriană, proiectat pentru a apăra graniţele Rusiei, poate fi transformat într-un modul ofensiv în mai puţin de cinci minute.

Îngrijorare la Pentagon

Prima divizie S-400 fusese amplasată în primăvara anului trecut, însă în portul Feodosia din estul Crimeei, astfel că România nu intra în raza lor de acţiune.

A doua divizie a fost însă desfăşurată lângă Sevastopol, în estul peninsulei, astfel încât rachetele de aici pot lovi şi ţinte din România.

Rusia ameninţă cu măsuri MILITARE din cauza scutului de la Deveselu

Dată fiind viteza acestor rachetelor S-400, acestea pot lovi în mai puţin de un minut şi jumătate o ţintă în apropiere de Constanţa, unde se află baza de la Mihail Kogălniceanu, folosită de armata americană.

Potrivit Reuters, desfăşurarea celei de-a doua divizii de rachete S-400 a provocat îngrijorarea la Pentagon. “Nu anunţă nimic bun”, a declarat un oficial militar american, sub protecţia anonimatului, “ar putea avea implicaţii semnificative pentru securitatea Mării Negre” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri