Caută
Close this search box.

Cum și de ce a trișat Wozniacki în momentul crucial al finalei cu Simona Halep

Simona Halep nu are și nu va avea niciodată nevoie de scuze și de ”avocați” atunci când pierde un meci, lucrurile merg mai departe și Simona va reveni pe locul 1, dar sunt tot mai multe voci – nu doar din România, cum este aceea a lui Victor Hănescu – care explică foarte clar cum și de ce Wozniacki a trișat în finala disputată sâmbătă la Australian Open. Astfel, aflată în mare și vizibilă dificultate după ce a pierdut trei game-uri consecutive, atenție!, în setul decisiv, iar scorul 4-3 pentru Halep de la 3-1 pentru daneză, ei bine, chiar în acel moment crucial Caroline Wozniacki a solicitat time-out medical, plângându-se de dureri la genunchiul stâng și la coapsă. De fapt, ea era obosită, prăbușită psihic și sufocată efectiv de revenirea formidabilă a Simonei. Însă oboseala nu e motiv de întrerupere a partidei.

Imediat, arbitrul de scaun (adică arbitrul principal al meciului, pentru cei care nu știu), sârboaica Marijana Veljovic, a crezut-o. Regulamentul spune, într-adevăr, că un jucător suferind de o problemă medicală tratabilă are dreptul la o pauză medicală de trei minute pentru îngrijirea acelei probleme. Dar Wozniacki, care era pur și simplu prea obosită și depășittă de joc, a fentat astfel paragraful conform căruia ”nu se va acorda timp suplimentar unui jucător pentru a-și recupera condiția fizică”.

Mai rău. Daneza a împinsdincolo de normal acest atât de forțat și mincinos time-out medical. Astfel, de la mingea de break a Simonei, cu care românca a și câștigat la 3-3, fâăcând 4-3, până la reluarea efectivă jocului au trecut cinci minute și 27 de secunde, arhisuficiente pentry Wozniacki să se refacă fizic și psihic, dar ți să îi ”taie elanul” Simonei, așa cum se întâmplă în orice sport. În mod normal, în acel moment jucătoarele ar fi beneficiat doar de cele 120 de secunde ale pauzei care se ia ia le fiecare două game-uri.  FOTO: EPA-EFE/MARK CRISTINO

Întreruperea atât de mult prelungită a ajutat-o pe Wozniacki și a scos-o din ”mână” pe Halep. Caroline Wozniacki și-a revenit miraculos după ce i-a fost aplicată o bandă  la genunchiul stâng. Specialiștii spun că pentru a-și face efectul banda trebuie aplicată cu cel puțin 30 de minute înainte de orice activitate În cele cinci minute în care asistenta i-a aplicat o bandă  la genunchi și i-a masat copios coapsa, Wozniacki a stat pe bancă, s-a hidratat și și-a refăcut forțele, inclusiv cu atât de necesarul (pe caniculă) prosop cu gheață, la care altfel nu ar fi avut acces. Nici o urmă de disconfort sau de durere nu s-a văzut pe fața danezei, preocupată doar să-i taie elanul adversarei și să își refacă propria energie. Asta în timp ce Simona a așteptat mai bine de trei minute pe teren, la 34 de grade Celsius, pentru a putea să servească.

 

Spre lauda ei, Simona nu s-a prevalat nicio clipă de această înșelătorie, recunoscând sportiv înfrângerea și felicitând-o la final pe Wozniacki, (foto epa/efe/marc cristino)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri