Caută
Close this search box.

Cutremur cu magnitudine 6 în Myanmar

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6, a fost înregistrat vineri dimineaţa într-o regiune izolată din centrul Myanmarului, a informat Institutul american de geofizică (USGS), fără a fi raportate pe moment pagube sau victime.

Foto: wandervisions.com

Cutremurul a avut loc la 40 kilometri vest de oraşul Pyu, în regiunea Bago, la ora locală 00:56 (06:26 GMT joi), informează DPA.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi a fost urmat de trei replici de intensitate mai mică, a indicat USGS.

Amploarea cutremurului a fost „îngrijorătoare”, iar zona ar trebui să se aştepte la mişcări seismice timp de o lună, a precizat Departamentul de meteorologie şi hidrologie din Myanmar.

Din cauza locaţiei sale izolate – la peste 150 de kilometri de hub-ul comercial Yangon şi de capitala Naypyitaw – USGS a estimat daunele şi decesele la cel mai scăzut nivel de alertă.

În august 2016, Myanmar a fost lovit de un puternic cutremur, cu magnitudinea 6,8, soldat cu moartea a trei persoane şi avarierea unor temple şi pagode în vechea capitală a ţării, Bagan.

Potrivit Xinhua, în această ţară au fost înregistrate circa 70 de cutremure în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri