Premierul desemnat Vasilica Viorica Dăncilă a făcut un turneu prin Parlamentul României, în încercarea de a obţine sprijinul UDMR şi al minorităţilor naţionale la votul de învestitură.

Premierul desemnat crede că pentru funcţia de prim-ministru o recomandă dialogul şi faptul că ştie să lucreze cu instituţiile Uniunii Europene, afirmând că modul de lucru din Parlamentul European ar trebui introdus şi în România. “În primul rând, o altă abordare. O abordare bazată pe dialog, o abordare constructivă, faptul că ştiu să lucrez cu instituţiile europene, ştiu modul de lucru al instituţiilor europene, faptul că de la 1 ianuarie vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi este important să avem o prestaţie foarte bună în cadrul acestui forum”, a spus Viorica Dăncilă.

Susţine că experienţa din Parlamentul European e decisivă

Premierul desemnat a mai spus că are o experinţă politică de nouă ani în Parlamentul European, dar şi o “abordare constructivă”, nevăzând doar critici din partea cuiva, ci şi soluţii. “Cred că faptul că am o experienţă atât politică, am experienţa celor nouă ani în Parlamentul European, am condus delegaţia europarlamentarilor români în grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, am o experienţă în ceea ce priveşte abordarea constructivă, în sensul că nu văd numai critica din partea cuiva, văd şi faptul de a veni cu soluţii”, a afirmat ea.

Priorităţile de ţară ale Guvernului Dăncilă

De asemenea, Dăncilă consideră că modul de lucru din Parlamentul European ar trebui introdus şi în România. “Am lucrat foarte bine şi cred că acesta ar trebui să fie modul de lucru şi în România, cu colegi din multe grupuri politice şi cred că proiectele care sunt importante pentru ţară trebuiesc abordate de către toţi, pentru că nu privesc doar o parte a românilor şi îi privesc pe toţi”, a continuat euroaleasa, care a spus şi ce îşi propune să realizeze ca prim-ministru: “Putem vorbi de un Cod economic, de un Cod administrativ, putem vorbi de legea învăţământului, de legea pensiilor”.

221 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. oricine poate face legi si coduri ale invatamantului, economiei, etc., important este daca aceste legi sunt facute si garanteaza avantajul comun, sau doar al unor grupuri…Pensiile speciale -marca lor- sunt un affront extrem , adus exact impotriva celor care muncesc…Tipa palavrageste numai si numai generalitati, nu puncteaza nimic concret si detaliat, pentru ca stie ca va urma”linia partidului’, adica superavantaje pentru minoritatea politica si clientele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here