Caută
Close this search box.

De ce a dezactivat Microsoft un soft de securitate de la Intel. Milioane de computere în pericol

Microsoft a dezactivat o actualizare defectuoasă a software-ului Intel care a provocat repornirea neașteptată a unor computere.

Intel a lansat patch-ul său software pentru a aborda o problemă de securitate care afectează milioane de procesoare din întreaga lume. Dar software-ul a provocat repornirea sau oprirea mai multor calculatoare, iar Intel le-a spus mai târziu clientilor să nu-l mai instaleze. Microsoft a declarat că actualizarea pentru Windows 7, 8.1 și 10 a dezactivat patch-ul bug-urilor Intel și a oprit problema repornirii. „Experiența noastră este că instabilitatea sistemului poate duce, în anumite circumstanțe, la pierderea de date sau la nesiguranta acestora”, a avertizat Microsoft într-un interviu pentru BBC.

Compania a declarat că a emis actualizarea de securitate neprogramată „în timp ce Intel testează, actualizează și utilizează un nou microcod”. Cercetătorii în domeniul securității au criticat Intel pentru  ca aremediat problema intr-un timp destul de lung. Două deficiențe de securitate separate, cunoscute sub denumirea de Meltdown și Spectre, au fost făcute publice în luna ianuarie.
Cercetătorii au descoperit lacune în ceea ce privește securitatea, provenind de la unitățile centrale de procesare – mai bine cunoscute sub numele de chip sau microcip – care ar putea permite stocarea datelor private în computere și rețele.
La 22 ianuarie, Intel a spus clienților să nu instaleze una dintre actualizările de securitate pe care le-a emis, deoarece patch-ul de software provoca mai multe probleme.
Microsoft a declarat că nu au existat rapoarte despre problema securității care ar putea fi folosită pentru a ataca computerele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri