Caută
Close this search box.

”Despacito” în chineză face furori în Asia VIDEO

JJ Lin, vedetă singaporeză stabilită în Taiwan, face senzație pe rețelele de socializare din Asia cu versiunea în mandarină a hitului ”Despacito”. Cântărețul JJ Lin a găsit o variantă pentru colaborarea cu solistul portorican Luis Fonsi, ceva mai conservatoare și mai puțin senzuală decât originalul.

Luis Fonsi și JJ Lin au dat lovitura și în Asia. Foto: bandwagon.asia

În patru zile, videoclipul postat de Luis Fonsi pe VEVO a strâns 2,1 milioane de vizualizări iar cântecul a fost difuzat pe numeroase site-uri de Internet, unde a fost vizualizat de nenumărate ori, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Deşi ziarul local Taiwan News asigură că lansarea în limba chineză a piesei este o strategie foarte inteligentă a lui Fonsi, care chiar cântă unele versuri în chineză şi se adresează unei pieţe uriaşe de consumatori, unii au considerat că această versiune ajunge prea târziu.

„Piesa deja s-a difuzat, cel puţin în Taiwan, şi s-au înregistrat deja versiuni ale unor cântăreţi chinezi. Fonsi ar fi trebuit să o lanseze înainte”, a declarat pentru EFE o studentă la spaniolă la Universitatea Tamkang din Taiwan.

Versiunea în chineză compusă de Harry Chang este „mai conservatoare mai puţin senzuală decât cântecul original în spaniolă pentru a se putea adapta pieţei Chinei continentale”, a comentat şi Rigel Pérez, profesor de limbă spaniolă din Taiwan.

JJ Lin este unul din cântăreţii în limba chineză cei mai premiaţi la festivaluri, iar ultimul său album, intitulat în engleză ”Message In a Bottle”, a fost lansat în noiembrie 2017, iar într-o singură lună a vândut aproape jumătate de milion de exemplare în format digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri