Caută
Close this search box.

”Extraterestrul” care uimește lumea tenisului și la 37 de ani, Domnul ”2OGER”

Greu de imaginat că s-ar putea mai mult în sport și în tenis: un adevărat ”zeu” al tenisului modern, la aproape 37 de ani, o vârstă la care alții și-au pus de mult racheta în cui, a ajuns, iată, la cel de-al 20-lea turneu de Grand Slam câștigat – în condițiile în care am văzut că Halep și Wozniacki au luptat pentru primul lor Grand Slam -, este nimeni altul decât elvețianul Roger Federer, cel care a uimit din nou, duminică, la Melbourne.

De pe locul 2 ATP (primul fiind ocupat de Rafael Nadal), cel care este poreclit acum Domnul ”2OGER”, dar care nu mai era privit ca favorit la Melbourne, aa mai atins un prag antologic al carierei. El a învins duminică, la Australian Open 2018, un adversar mult mai tânăr, mai înalt și mai puternic:

Roger Federer – Marin Cilic (loc 6 ATP, Croația, 29 de ani) 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1

”Extraterestrul” din Basel, de aproape 37 ani și 1,84 m înălțime (față de 1,99 m ai lui Marin Cilic) a câștigat de 6 ori la Australian Open, de 8 ori la Wimbledon (dintre care 5 titluri consecutive), de 5 ori la US Open ( de 4 ori consecutiv) și o dată la Roland Garros. Primul triumf a fost în 2003, la Wimbledon. (foto scmp.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri