Caută
Close this search box.

Facebook blochează conturi pe bandă rulantă. Ultima victimă, Paul Dragoş Aligică. M. Neamţu: Turnătoria a fost reinventată

cenzura presei

Tot mai multe persoane şi personalităţi cad pradă practicilor Facebook, care închide conturi sau le restricţionează temporar.

„Aflu cu stupoare că unul dintre cei mai rafinați gânditori din școala liberalismului clasic are contul de Facebook suspendat!

De ce? Pentru că meseria de turnător a fost reinventată. Vajnici apărători ai consensului ideologic l-au raportat pe dl Paul Dragoş Aligică pentru deviaționism de dreapta”, anunţă Mihai Neamţu pe contul său de Facebook.

„Daca lucrurile continua asa pe aici prin „reteaua de socializare”, („comunitatea” asta atat de bogata in „standarde” inalte), peste un an sau doi a avea si folosi cont pe Facebook va deveni un semn al unei stupiditati si retardari funciare: „Ahhh Cutare, pai nu stii ca acest Cutare al tau mai are inca un cont pe Facebook? Ce te astepti de la mintea unuia ca el?!”

Selectia si autoselectia isi va spune cuvantul si treptat vor ramane pe aici doar EI, singurii capabili sa respecte „standardele” atat de stringente ale „comunitatii””, scria Aligică pe 7 ianuarie, pe contul său de Facebook, încă nesuspendat.

Revoltat este şi Adrian Papahagi:

„E adevărat că Fb a blocat conturile lui Paul Dragoş Aligică şi Andrei Rugină? Ar fi revoltător.”

Devis Grebu : „Este oribil de adevàrat! Am protestat vehement! Ioana Hîncu, Pavel Şuşară, Radu Deme, Cătălin Paul Cozma, Coca Grebu si eu însumi, REPETAT! Astept cu neràbdare si protestele Dtale, ale lui Neamţu şi altii pe care-i veti „trezi”!”

Procesul a început încă de anul trecut, când, după protestul din noiembrie, nenumărate  persoane s-au plâns, pe 26 noiembrie, că le-au fost blocate conturile personale de Facebook după ce au avut diferite postări despre proteste sau persoane politice. Cap de afiş a fost atunci Mihai Şora.

Corupţia ucide invita persoanele care au avut parţial sau total conturile suspendate sau restricţionate temporar să completeze un formular privind acest subiect.

„Cei care au fost blocați să completeze formularul, cei care cunosc o persoană blocată să o tăguiască intr-un comentariu.

Intre timp, incercam sa gasim persoane din presa internationala care sa relateze despre aceste practici comuniste, care se desfasoara intr-o tara europeană”.

3 răspunsuri

  1. mos aligica „rafinat ganditor…”______–––_____te pufneste rasul…Cititi-i articolul”andrei plesu”-si altele-(10-11-2013) pe Revista 22(cuib -de-vipere-ciocoi!) si o sa notati de la primele cateva cuvinte ca este un pupincurist incontrolabi( e adevarat, nu unic)l, insa prolix, ca alti multi”ganditoari” post-decembristi. Aceasta a fost perioada cand comentariile mele au inceput a fi blocate pe respectiva fitzuica, si pana la urma blocat, etc., eram prea dur si cu ‘ndrei ‘plesu cat si cu flebetea lor , pres-edintele tarii…Dar iata si mostra:”Andrei Plesu- de Dragos Paul Aligica:Exista cineva intre concetatenii nostri care are experienta, anvergura, calitatile, echilibrul, luciditatea si charisma necesare unui presedinte de stat civilizat, european. Mai mult, ale unuia foarte, foarte, foarte bun. A dovedit de cateva decenii bune ca nu este doar o prezenta publica intelectuala formidabila dar si (a) un excelent om politic si (b) cineva care stie sa construiasca institutii si sa promoveze oameni, o calitate foarte rara in lumea romaneasca.Numele sau este Andrei Plesu.

    Sa presupunem ca ar accepta sa candideze….

    Andrei Plesu ca prezenta, atitudine, standarde, anvergura arata ceea ce ar trebui sa fie un om de stat, o persoana publica….”
    comentarii:
    1,2,3…”Un presedinte ca Andrei Plesu ma poate reprezenta pe mine (Adriana Gorga octombrie 12, 2013 Advocacy, Opinie ):Suntem intr-un moment de rascruce. Dintre toti potentialii candidati la presedintia Romaniei, niciunul nu ne reprezinta… A cere cuiva sa fie presedintele Romaniei nu e un privilegiu, ci o responsabilitate enorma. Trebuie sa-i arati mai intai ca il meriti…Este nevoie sa facem un pas inapoi, sa tragem aer in piept si sa ne raspundem sincer la intrebarea daca meritam un presedinte ca Andrei Plesu… De aceea cred ca singura intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem repede este: Un presedinte ca Andrei Plesu ma poate reprezenta pe mine ?____________––––__________Este evident ca d.p.a are si o sora, „cercetatoare” in Elvetia, care sufera de aceiasi problema (ca si d.p.a.) adica a insecuritatii si low self-esteem (in care incearca sa-i tarasca pe toti), intrebarea care nu-i lasa sa doarma si sa se ingrasa fiind, „daca meritam noi-masele- un asa „titan” , precum a.p… Pentru d.p.a., este de inteles, neputand face cariera cu idolatrizarea catre fiinta suprema, a devenit mai pamantean si si-a gasit cult de veneratie pe acest a.p..Ma intreb insa , de ce „cercetatoarea” din Elvetia nu face o paralela cu presedintia elvetiana(functie absolut derizorie) sau cu parlamentarii elvetieni care nu au nici birou si nici salarii macar, fara sa mai vorbim de numarul ilustrativ, avand in vedere complexitatea si volumul economiei elvetiene si -chiar si- complexitatea etnica? Ea vrea neaparat (ca si fratele ei) sa acceptam ca un singur individ este in stare de minuni, iar acel individ este cel propus de ei, chiar daca „repede”, pentru a nu se prinde masele ca ar fi doar o noua iluzie, cea ce confirma ca nu exista magie, ci mai degraba viteza in executie si nebagare de seama, din partea auditiei… Pare a fi si ceva conspirational la mijloc, cele doua „articole” apar unul dupa altul, pe aceiasi pagina(barlogul lui d.p. a., contributors.ro- intrare pe baza de ochi albastri!) si amandoua arunca anatema-a priori- asupra oricui nu ar fi de accord cu propunerea, respectiva „cercetatoare” il si plezneste pe primul comentator (in dezacod cu ea) spunandu-i ca face parte dintre cei „care vor sa rateze intrarea Romaniei in modernism”!

  2. -cont-„…Oricat ar fi de inalte calitatile intelectuale, daca nu duc la diseminarea progresului in masa societatii, inseamna ori ca nu sunt atat de super pe cat par, ori ca sunt posedate de un individ lipsit de adevarata cultura , cea umanista, adica aceste „calitati intelectuale”, sunt de fapt -cea ce numim- viclenie, folosita doar pentru a trai el/ea si clanul sau mai bine(pe scurt spus), indiferent de vitregiile la care sunt supuse milioanele din jur, considerate (chiar daca niciodata declarat) doar carne de tun, sau animale de povara, de pe urma carora acesti „intelectuali” si politicienii (pe care-i sustin) traiesc in lux si acumuleaza averi fara sens.Romania are nevoie si de intelectuali (inclusiv de marca) , nimeni nu le neaga dreptul la existenta si inplicare in treburile cetatii, insa la acest moment(de fapt , de zeci de ani) Romania are nevoie de cat mai multi soldati-cetateni Cincinnati , si chiar mai mult, de un general Franco.As vrea sa stiu unde sta a.p. & ceata, in privinta Monarhiei (si unde a fost in „90, cu privire la aceasta problema) unde sta cu privire la marea problema a tuturor timpurilor (si anume saracia si diviziunea economica) adica cu privire la A TREIA CALE(societate de proprietari cu oportunitati egale), si ce a facut pentru a curma actuala situatie dezastruoasa a tarii, din inaltele functii avute…Nu i-am citit biografia , dar aparent este un individ in varsta, ar putea sa se sacrifice macar in ceasul al 12-lea, insa este clar, a ales calea „caldicica”, adica confortul social , indiferent de pretul pe care-l va plati postmortem…Poate ca merge pe cel mai cinic realism (foarte adevarat si foarte raspandit), ” ce mai conteaza dupa ce mori!”.Nu-l blamez prea mult, insa asemenea indivizi nu prea au sanse sa ramana in istorie ca stalpi de lumina ci doar ca cioturi arse…

  3. cred ca mos aligica este usor impresionabil de papioane si kilogramele extra, agatzate de ele, insa nu are nicio mila de un laureat al Premiului Nobel, care -si in cazul de mai jos- stia ce spune, asa cum banuiesc, stia ce spune si in alte ocazii, ca doar n-o fi primit ditamai premiul pe „dea mocca” ( Mai jos tot extrase din articolele lu aligica): „Sir James, economistul nobelist, trezit dand sfaturi Romaniei de Dragos Paul Aligica 2013-06-0238 Iata un exemplu tipic de interventie publica ce distruge reputatia stiintei economice si economistilor: … Despre ce e vorba? Fara sa gandesca prea mult, laureatul nostru consideră că cea mai bună soluţie pentru România este ieşirea din Uniunea Europeană. Uite-asa: Solutie…”Comentarii”1,2,3…2013-06-02 Articolul se inscrie cu brio in trendul romanesc-in orice si la orice nivel- adica bascalie ieftina, insa -de acord- si marii premianti pot fi si trebuie luati in tarbaca, din cand in cand. Numai ca in acest caz Sir James are dreptate, mai ales daca mutam datele cronologice cativa ani in urma, desi -s-ar putea- sa fie profetic si pentru „la zi”.Oricum, cativa ani in urma si consecutiv ani la rand, eu insumi am sugerat aceasta manevra, adica autosuspendarea aderarii la uniune, tiparirea de unu, doua sau 3 trilioane de lei, si „facerea temelor acasa”, si apoi, pe picior de oarecare egalitate, intrarea in uniune, si nu ca o cenusereasa a natiilor, sau -acum- ca o remorca fara roate, tarata in coada Europei, prin toate glodurile istoriei.Si asta ar fi fost posibil acei cativa ani in urma,cand imprumuturile inca nu trecusera de 40% din GDP(nominal) iar economia romaneasca nu fusese atat si asa de „privatizata” , cat si ruginita si anchilozata ca acum, cand datoria este de 126 miliarde(peste 70% din acelasi GDP), iar guvernul se milogeste in continuare sa imprumute bani pentru platirea salariilor si pensiilor si sa cumpere cam jumatate din alimentatia populatiei, de la aceiasi, de la care imprumuta banii!Asa ca Sir James, n-o avea nici caderea „epistemica si nici morala ” sa se pronunte, insa ca si autorul articolului are dreptul universal la opinie. Si ce este mai grav (nu pentru SJ) este ca pare a fi mult mai probabil ca nu a luat premiul Nobel pe daboji. Adica are dreptate si in acest caz, mai ales ajustat cronologic si cu detaliile necesare. Cea ce insa nu a fost intrebat respectivul este daca Romania s-ar putea ralia economiilor si performantelor sociale occidentale, in circumstante deosebite, raspunsul este ca nu, atata timp cat aceasta clasa politica este activa, fie cu , fie fara Europa, Romania va continua sa fie o greutate imensa , si pentru zona europeana, dar mai ales pentru ea insasi, marii bolovani ai tarii fiind chiar capul si gatul acesteia.Unica solutie este Armata & Comp. -pentru scurt timp- si impreuna cu valorile autentice-oricat de putine- ale societatii civile, inceperea reformelor corecte, in forta si fara intrerupere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri