Caută
Close this search box.

Fiscul spaniol investighează plățile clubului Barcelona către Messi

Fiscul din Spania investighează dacă sumele virate de FC Barcelona către fundaţia lui Lionel Messi, în valoare de peste 12 milioane de euro, ar fi putut fi de fapt plăţi ascunse către starul argentinian, scrie El Mundo.

Potrivit Agerpres, ziarul, care a avut acces la documentele Football Leaks, a menţionat că Barca a plătit în jur de 12,7 milioane euro Fundaţiei Messi între 2010 şi 2016.

Într-o primă perioadă, din 2010 până în 2013, înainte de crearea oficială a Fundaţiei, clubul catalan ar fi făcut donaţii prin aplicarea unei deduceri fiscale de 35%. Fiscul vrea să afle dacă plăţile nu au fost cumva ”remunerative”, în intenţia de a evita impozitele, făcute de fapt jucătorului prin intermediul unor societăţi care aparţineau clubului.

Din 2016, din momentul în care jucătorul a făcut obiectul unei anchete fiscale, natura plăţilor ar fi fost schimbată, fiind vorba despre o scutire a impozitului pe venit.

În vara anului trecut, procuratura spaniolă a acceptat înlocuirea cu o amendă de 255.000 euro a condamnării la 21 de luni de închisoare, dictată împotriva starului argentinian Lionel Messi, pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro.

Lionel şi tatăl său Jose Messi au fost acuzaţi că au ascuns de fiscul spaniol suma de 4,1 milioane euro, provenind din drepturile de imagine ale jucătorului, din anii 2007, 2008 şi 2009, prin intermediul unor societăţi interpuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri