Caută
Close this search box.

Fraudă la USR? 23 de membri dau în judecată conducerea partidului şi cer refacerea alegerilor

23 de membri ai USR au dat în judecată Biroul National al partidului, format din Dan Barna, Cristi Ghinea şi Vlad Alexandrescu, pe care-i acuză de fraudarea alegerilor. Cei 23 susţin că sunt acum ameninţaţi că vor fi daţi afară din partid.

FOTO: digi24.ro

În plângerea depusă la Tribunalul Bucureşti, cei 23 de membri USR solicită invalidarea alegerilor Congresului şi refacerea acestora în mod corect, potrivit statutului partidului.

Dan Barna este acuzat de fraudarea alegerilor prin manipularea procedurii de desemnare a delegaţilor la Congres, pentru a câştiga poziţia de lider al partidului.

De ce e acuzat Dan Barna de fraudarea alegerilor

Dan Barna a fost ales în 2017 președinte al USR, în urma unui Congres boicotat de o treime din delegați. Aceștia i-au acuzat pe Dan Barna, Cristi Ghinea şi Vlad Alexandrescu de încălcarea statutului şi  câştigarea alegerilor prin fraudă.

Organizația București avea dreptul la 25% din numărul de delegați, potrivit rezultatelor bune obținute în alegeri. Biroul Național al USR a stabilit un set de reguli pentru alegerile din Capitală care, însă, nu corespundeau statutului USR.

Membrii USR din București au organizat alegeri pe baza statutului și, în aceste condiții, 58 din cele 63 de locuri au fost obținute de sprijinitorii deputatului Cristian Seidler, din aripa fostului președinte Nicușor Dan.

Seidler a solicitat experţi externi pentru organizarea  alegerilor

Comisia de arbitraj a USR a decis atunci anularea alegerilor, la pachet cu invalidarea setului de reguli stabilit de Biroul Național. Deşi regulile stabilite de BN nu erau statutare, alegerile s-au desfăşurat în timp ce acestea erau în vigoare, potrivit romanialibera.ro. În aceste condiții, Seidler a anunțat retragerea din cursă, iar susținătorii săi au boicotat atât alegerile din Capitală, cât și Congresul.

Seidler a solicitat experţi externi pentru organizarea  alegerilor, dar Barna şi Vlad Alexandrescu au refuzat.

La vremea respectivă, Nicuşor Dan a afirmat că parlamentarii jurişti ai partidului susţin că alegerile delegaţilor din Bucureşti au fost anulate nestatutar şi că viitorul preşedinte al USR va fi „un președinte fără legitimitate”.

Un răspuns

  1. Eu sunt unul din cei 23, dar nu am sustinut niciodata ca voi fi dat afara din partid. Poate ar trebui sa verificati inainte sa scrieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri