Caută
Close this search box.

Germania: Regizorul Dieter Wedel, acuzat de alte femei de abuzuri sexuale

Cel mai mare scandal sexual din cinematografia germană ia amploare. Alte patru femei l-au acuzat joi de viol, hărţuire şi abuzuri sexuale pe regizorul german în vârstă de 75 de ani Dieter Wedel, denunţuri care se adaugă altor cazuri survenite în ultimele zile, cele mai importante de acest tip până la această dată în Germania, conform ziarului german Zeit, preluat de EFE.

Regizorul Dieter Wedel. Foto: welt.de

Publicaţia germană redă în detaliu mărturiile sub jurământ a trei dintre cele patru femei care îl acuză pe cineast, cazurile lor datând din urmă cu trei decenii. În schimb, regizorul a declarat că nu doreşte să vorbească despre acest lucru invocând motive de sănătate.

Actriţa suedeză Esther Gemsch relatează cum Wedel a dat buzna în camera ei de hotel în 1980 şi a încercat să o violeze cu asemenea forţă încât a fost pe punctul să o sugrume, astfel încât ea fost nevoită să abandoneze filmările şi a fost înlocuită.

Actriţa germană Ute Christensen descrie de asemenea cum în timpul turnării unui film al lui Wedel acesta a abuzat-o în locuinţa lui privată. Christensen, care era atunci însărcinată în două luni, a povestit că pe platoul de filmare a suferit o criză şi o sângerare care a dus la pierderea bebeluşului.

O altă actriţă care a preferat să nu-şi dezvăluie numele a mărturisit că în 1975 regizorul a dus-o cu maşina lui într-o pădure unde a violat-o. „Mi-a smuls hainele şi s-a aruncat asupra mea. M-am gândit: singurul mod în care se va sfârşi repede este să nu opun rezistenţă. Şi s-a încheiat rapid”, a povestit femeia care acum are 74 de ani.

Zeit asigură că are dovezi legate de toate cazurile de hărţuire sexuale, fie prin documente fie de la martori.

În ultimele trei săptămâni mai multe femei l-au denunţat public pe Wedel de viol, hărţuire sau abuzuri sexuale, acuzaţii pe care acestea le-a respins anunţând că va face apel la justiţie.

Wedel a demisionat luni din postul de director general al Festivalului de la Bad Hersfeld.

Procuratura din Munchen a deschis o anchetă împotriva regizorului în baza acestor denunţuri.

Cazul Wedel este cel mai relevant în Germania în baza mişcării #MeToo care denunţă agresiuni sexuale împotriva femeilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri