Caută
Close this search box.

Gillian Anderson, o nouă stea pe Walk of Fame

Actriţa Gillian Anderson, interpreta rolului feminin principal din serialul de televiziune „The X-Files”, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În cadrul acelei ceremonii, care a avut loc luni, Gillian Anderson i-a adus un omagiu special Danei Scully din „Dosarele X”, despre care a spus că este o persoană „înverşunat de independentă” şi un personaj inovator pentru femeile din industria de divertisment, informează PA.

Gillian Anderson. Foto: tv.bt.com

Cunoscuta actriţă, care locuieşte la Londra, a spus că dorea iniţial să joace doar în filme, dar a avut „marele noroc” să îl cunoască pe Chris Carter, creatorul francizei „The X-Files”, care i-a oferit rolul agentului special FBI Dana Scully în acest serial poliţist cu accente SF.

„O femeie, care nu era doar obiectul dorinţei unui bărbat, ci o femeie cu voinţă puternică, isteaţă şi curajoasă, pasionată de cariera ei şi înverşunat de independentă”, a declarat Gillian Anderson, vorbind despre personajul Dana Scully, în timpul ceremoniei de luni.

„Era o tipologie feminină care nu mai fusese descrisă până atunci în televiziune şi, aşa cum fanii au dovedit-o foarte repede, un model de care aveau nevoie cu disperare femeile de toate vârstele de pretutindeni şi care pur şi simplu nu se vedeau reprezentate pe micul ecran”, a adăugat actriţa.

David Duchovny, interpretul personajului Fox Mulder din „The X-Files”, nu a putut fi prezent la ceremonia organizată la Los Angeles, însă steaua lui de pe Hollywood Boulevard se află lângă steaua dedicată colegei sale din distribuţia acestui serial.

El i-a transmis un mesaj lui Gillian Anderson: „Întotdeauna vom rămâne legaţi, ca parteneri, prieteni şi, de acum înainte, vecini”.

„Este o onoare incredibilă. Mă simt privilegiată şi recunoscătoare”, a declarat Gillian Anderson pentru Press Association. Steaua care îi este dedicată este cea de-a 2.625-a care a fost inaugurată pe Walk of Fame din Hollywood.

În vârstă de 49 de ani, cunoscuta actriţă a vorbit în timpul ceremoniei şi despre afilierea ei la Time’s Up, o iniţiativă împotriva hărţuirii, care, folosindu-se de scandalul agresiunilor sexuale de la Hollywood, militează pentru drepturile femeilor din toate industriile.

La ceremonie au asistat şi actorii Bryan Fuller – cunoscut pentru rolul din franciza „Star Trek” – şi Joel McHale, care a apărut în al 10-lea sezon din „The X-Files”, difuzat în 2016.

Joel McHale a adus un omagiu carierei şi talentului actriţei Gillian Anderson: „Nu există o actriţă mai bună decât ea, succesul ei este de neegalat, iar ea este o legendă culturală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri