Caută
Close this search box.

Invitațiile Doamnei Pictura: Minunile trăite de Tincuța Ștefan

dd

Invitațiile Doamnei Pictura: Minunile trăite de Tincuța Ștefan

 

Data de 20 februarie 2015. La Mănăstirea Prislop vin valuri, valuri de pelerini să se reculeagă la mormântul părintelui Arsenie Boca. Printre ei, o femeie plânge și nu se poate opri.  Oamenii întreabă nedumeriți, ce este cu ea ?

dd
În căutarea subiectelor pentru viitoarele tablouri. Imagine din arhiva personală.

Cei care au adus-o de la Focșani încearcă o explicație : ,,De cinci luni jumătate este imobilizată în pat, cum să nu plângă,,.

Dar, iată relatarea acestei minuni, chiar de la cea care se află în mijlocul ei: ,, Patru oameni m-au adus cu mașina de la Focșani. Nu numai că stăteam imobilizată de cinci luni jumătate, dar în primul rând că nu mi-am simțit picioarele de la mijloc în jos, iar apoi ele erau foarte rigide, nu se puteau îndoi nicicum. Deodată, ajunși acolo, m-am dat jos singură și am început să merg repede, chiar dacă pe jos era gheață. Mă întrebam în sinea mea, unde sunt medicii care nu îmi mai dădeau șanse să trăiesc?,,

s
Lucrare de Tincuța Ștefan 

Așa începe povestea doamnei Ștefan Tincuța, din Focșani .

dd
Lucrare de Tincuța Ștefan 

,,La data de 28 martie  voi împlini vârsta de 60 de ani. Am avut până acum patru operații, două infarcte și un preinfarct. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu pot să merg mai departe. Bunica mea din partea mamei a trăit până la 102 ani și jumătate, iar unii dintre străbunici au depășit și ei suta. Am făcut toată viața contabilitate,, mai spune doamna Ștefan.

fff
Lucrare de Tincuța Ștefan 

Are un fiu, la rândul lui cu mari probleme de sănătate după ce a jucat rugby de performanță.

Prin tot acest noian de suferințe, viața sa a fost străbătută de două raze de lumină: o profundă credință și pictura

ddd
Momente însorite în anotimpul de iarnă. Ilustrație din arhiva personală.

 

,, Eu pictez de când eram mică, am primit chiar un premiu internațional de la UNICEF. Lucrează mereu și ne arată și noua câteva din tablourile sale,, ne relatează doamna Ștefan Tincuța.

Cele mai multe sunt lucrări cu buchete de flori. Mai remarcăm, cu plăcere, portrete poetice făcute fie din frunze, ori flori.

d
Lucrare de Tincuța Ștefan 

La începutul anului 2018, îi  urăm doamnei Ștefan Tincuța multă sănătate pentru ea și fiul ei, să fie ocrotită, în continuare, de forțele divine și să picteze spre bucuria oamenilor din jurul său!

Mai există minuni! Numai așa se explică momentele trăite de doamna Tincuța Ștefan la Mănăstirea Prislop, precum și salvarea sa prin forța picturii de la o existență cenușie și plină de suferințe. Să auzim numai de bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri