Caută
Close this search box.

Iohannis: Cercetaţii penal nu au ce căuta în fruntea statului. Nu mi-e teamă de suspendare

Iohannis a afirmat încă o dată că nu acceptă cercetaţi penal în fruntea statului, răspunzându-i în acest fel lui Dragnea.

Iohannis

„Sunt discuţii informale care se poartă. Eu cred că voi fi informat şi oficial despre persoanele care vor fi propuse. Părerea mea despre persoanele cercetate penal o cunoaşteţi – nu au ce căuta în fruntea statului”, a spus Iohannis.

„Poziția mea e foarte bine cunoscută, din păcate ea încă nu se regăsește în Constituție, dar consider că trebuie să facem cu toții, împreună, un efort de îmbunătățire a acestei situați.

De aceea am propus ca, dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituție, atunci eu consider că principiul integrității trebuie să fie în Constituție”, a precizat Iohannis.

De ce a numit-o premier pe Viorica Dăncilă

Președintele a negat acuzația că ar fi făcut un blat cu PSD, când a acceptat să o desemneze pe Viorica Dăncilă. „E absurd”, a spus el.

„Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare și am spus atunci – poate unii au crezut că o spun de complezență – am cântărit toate argumentele și am ajuns la concluzia că asta e varianta pe care trebuie să o accept. (…) Majoritatea parlamentară a recomandat-o”, a precizat președintele.

Iohannis nu se teme de suspendare

„Nu există motiv pentru o suspendare și încet, dar sigur trebuie să eliminăm acest factor din discuția publică.

E o discuție care se poartă fiindcă au mai fost încercări de suspendare la noi, nereușite, și nu cred că trebuie ca această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică. Pentru mine acesta nu e un factor de decizie”, a adăugat el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri