Caută
Close this search box.

Jandarmul bătăuş a fost identificat. E acelaşi care l-a însoţit pe Dragnea la DNA. VIDEO

Jandarmul bătăuş care a lovit violent, cu pumnul,  protestatarii la mitigul de la Universitate a fost identificat şi acum este anchetat.

Jandarmul bătăuş
FOTO: ziaruldeiasi.ro

Totul a fost filmat. Superiorii analizează imaginile şi au transmis deocamdată că pun gestul pe seama presiunii la care sunt supuşi jandarmii în timpul unor evenimente. Acelaşi jandarm bătăuş a făcut parte și din dispozitivul care l-a însoțit pe Liviu Dragnea la DNA, când jurnaliștii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

Ce spune instituţia despre jandarmul bătăuş

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a declarat la Digi24 că a fost vorba de o „acțiune individuală” a unui jandarm care probabil și-a pierdut calmul sub presiune. Enache a anunțat că se fac verificări interne și o „analiză serioasă” cu privire la acest incident. Jandarmeria nu va ezita să își asume, dacă va fi cazul, responsabilitatea care îi revine.

„Țin să precizez că ele (n.r., imaginile cu jandarmul bătăuş) sunt în atenția conducerii instituției și vor fi analizate cu maximă seriozitate de către comanda unității. Suntem o instituție serioasă, care și-a asumat de fiecare dată orice fel de derapaje sau greșeală a oamenilor noștri. Însă, pentru o informare corectă și obiectivă a tuturor cetățenilor, cred că este normal să stabilim un cadru general în care s-au produs acele evenimente.

Pe de o parte, avem o acțiune legitimă, legală, a jandarmilor care au avut obligația să asigure măsuri de ordine și siguranță publică, atât în ceea ce privește persoanele care manifestau, cât și în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților celorlalți cetățeni din Capitală, care au dreptul să circule liber pe căile de comunicație.

Pe de altă parte, vorbim de o acțiune ilegitimă, ilegală a grupului de protestatari care au exercitat presiuni fizice asupra cordoanelor de ordine și siguranță publică dispuse acolo. Blocarea acestor căi de comunicație se face doar cu avizul mai multor instituții și cu aprobare prealabilă.

De fiecare dată, Jandarmeria a luat măsuri în așa fel încât să fie garantate și respectate drepturile tuturor cetățenilor. Ne dorim ca aceste manifestații să se desfășoare în mod pașnic, civilizat, legal, dar în același timp suntem obligați să asigurăm drepturile și a celorlalți cetățeni care nu au aceleași convingeri sau nu pasticipă la aceste proteste”, a declarat Enache, citat de tvr.ro.

Imaginile cu jandarmul bătăuş au fost distribuite intens pe reţelele sociale, provocând reacţii vehemente.

De ce au fost blocaţi în pasaj protestatarii

Aceasta precizează, referitor la situaţia din pasajul de la Universitate, că decizia de a bloca, în intervale scurte de timp, accesul persoanelor în Piaţă a fost luată pentru a evita apariţia unor busculade, pentru că Piaţa Universităţii era blocată şi „era nevoie de o ieşire controlată a persoanelor”.

În ceea ce priveşte filtrele, acestea au avut scop preventiv, precizează Jandarmeria, iar filtrele şi-au dovedit eficienţa, pentru că în urma controalelor au fost găsite mai multe obiecte periculoase.

Persoanele care aveau asupra lor astfel de obiecte au fost duse la Poliţie, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri