Caută
Close this search box.

Japonia se confruntă cu o furtună de zăpadă istorică, cum nu a mai fost de 48 de ani VIDEO

Aproape întreaga Japonie a fost afectată de o furtună puternică de iarnă care a provocat viscol, ninsori abundente și temperaturi negative, au anunțat autoritățile meteorologice nipone.

Foto: straitstimes.com

Navetiștii din Tokyo s-au confruntat joi dimineață cu temperaturi de minus 4 grade Celsius, valoare care nu a mai fost înregistrată în capitala japoneză în ultimii 48 de ani, iar Agenția Meteorologică din Japonia a emis o avertizare de vreme geroasă valabilă pentru aceasta regiune, prima din ultimele trei decenii.

Aproximativ 1.900 de persoane au fost nevoite să își petreacă noaptea în vagoanele trenurilor de mare viteză din cauza ninsorilor abundente care au perturbat traficul feroviar între Nagoya și Osaka, a informat postul de televiziune NHK.

Meteorologicii niponi au avertizat în privința vânturilor puternice, valurilor înalte și perturbării traficului pe zone întinse din țară din cauza „unui val de aer rece care vine doar o dată la mulți ani”.

Miercuri, furtuna a provocat rafale de vânt de până la 113 kilometri pe oră în localitatea Erimo situată pe insula nordică Hokkaido, iar stratul de zăpadă a ajuns până la 80 de centimetri în unele zone ale țării.

De asemenea, temperaturile au scazut pana la minus 30,8 grade în Kimobetsu, a informat cotidianul Hokkaido Shimbun.

Luni, cea mai abundentă zăpadă din ultimii patru ani a acoperit capitala Tokyo, rănind sute de oameni și provocând peste 700 de accidente de circulație.

Potrivit informărilor meteorologice, ninsorile prognozate până vineri ar putea suplimenta cu încă 80 de centimetri stratul de zăpadă existent de-a lungul coastei nipone la Marea Japoniei și cu până la 50 de centimetri în prefectura Nagano și în nord-estul țării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri