Caută
Close this search box.

Marea Britanie: Un eşec electoral ar putea să-i aducă demisia premierului Theresa May

Luna mai este decisivă pentru Theresa May, atunci când sunt programate alegerile locale din Marea Britanie.

Theresa May. Foto: independent.co.uk

Zeci de parlamentari din cadrul Partidului Conservator britanic vor încerca să o înlăture pe Theresa May din funcţiile de lider al formaţiunii politice şi de prim-ministru în cazul unui eşec electoral în alegerile locale, afirmă surse citate de cotidianul The Guardian, potrivit Mediafax.

Nick Boles, un fost secretar de stat în Guvernul britanic, a denunţat „timiditatea şi lipsa de ambiţie” a premierului Theresa May. După aceste critici dure, zeci de parlamentari conservatori au stabilit să încerce înlăturarea de la putere a Theresei May în cazul unui eşec electoral în mai.

Procedura pentru alegerea liderului Partidului Conservator poate fi lansată dacă cel puţin 15% dintre deputaţii conservatori – 48 dintre ei – vor semna o petiţie în acest sens. Deja sunt 40 de parlamentari care o contestă pe Theresa May, astfel că poziţia acesteia este din ce în ce mai fragilă.

Theresa May a convocat alegeri parlamentare anticipate în efortul de a-şi consolida poziţia în contextul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Însă rezultatul scrutinului parlamentar din 2017 a fost un eşec pentru Partidul Conservator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri