Caută
Close this search box.

Marele miting: Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti au făcut prima sută de km

Clujenii care au pornit pe jos spre Bucureşti, ca să participe la protestul din 20 ianuarie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, au parcurs primii o sută de kilometri.

captura Digi24

După trei zile, au ajuns la Tîrgu Mureş, unde au fost primiţi cu entuziasm.

„Au fost primării care au ieșit cu ceai… Foarte frumos. Au fost oameni simpli, care ne-au întâmpinat pe drum cu un sandvici. Au fost unele gesturi aproape emoționante”, spune Sorin Bobiş.

Protestatarii parcurg, în medie, cam 40 de kilometri pe zi. Iar pe drum li se alătură noi oameni care vor să participe la Marşul Speranţei, chiar dacă nu s-au născut în România.

„Eu sunt aici de 15 ani și, chiar dacă sunt francez, mă simt român. Să știți că nu mă gândeam să aibă un efect așa de impresionant. Vedem, toată lumea se bucură, toata lumea ne claxonează pe drum”, a spus Alexandre Lacaille.

„Avem, din câte am înțeles, și trei reprezentanţi din Tîrgu Mureș care se vor alătura grupului. O să merg și eu cu ei doar o perioada mai scurtă, dar o să fiu la București”, adaugă Claudiu Vlas.

Manifestanţii vor trece zilele următoare prin Braşov şi Ploieşti. Şi-au propus să ajungă în Bucureşti pe 20 ianuarie, pentru a participa la cel mai amplu protest de anul acesta, „Toate drumurile duc la Bucureşti. „Revoluţia” generaţiei noastre”, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri