Caută
Close this search box.

Mihai Fifor sau Paul Stănescu, posibile propuneri ale PSD pentru premier. Klaus Iohannis decide

UPDATE 12:30Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că l-a desemnat pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, să exercite interimar funcţia de prim-ministru al României, în urma demisiei lui Mihai Tudose.

UPDATE 11:35. Premierul demisionar Mihai Tudose merge personal cu demisia la Cotroceni.

UPDATE 10:40. Președintele Klaus Iohannis nu îl acceptă pe Paul Stănescu în poziția de premier interimar.

După demisia lui Mihai Tudose, printre numele vehiculate zilele trecute ca variante de premier PSD sunt fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor (47 de ani) sau fostul vicepremier Paul Stănescu (60 de ani). Decizia se ia însă într-un Comitetul Executiv Național, marți, la sediul central al PSD.

Potrivit Constituției, președintele are prerogativa nominalizării premierului, în urma consultării partidelor. Astfel, este posibilă și varianta unui refuz din partea șefului statului. Asta cu atât mai mult cu cât Klaus Iohannis a anunțat, la sfârșitul anului trecut, că se va gândi serios dacă va mai nominaliza un premier PSD, dacă își schimbă din nou premierul. De asemenea, președintele trebuie să avizeze și premierul interimar, care se va ocupa de treburile de la Palatul Victoria până la învestirea oficială a unui nou prim-ministru. (foto paginadepolitica.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri