Caută
Close this search box.

Ministrul „Pamblică”: Nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm

Pamblică

Valentin Popa, supranumit ministrul „Pamblică”, spune că se discută prea mult despre plagiate, fiind umbrite astfel valorile învăţământului românesc, în condiţiile în care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.

Pamblică
FOTO: jurnalistii.ro

„Am avut întotdeauna absolvenţi extraordinari care au plecat în străinătate. Este păcat că umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele.

„Pamblică” l-a depăşit pe „Genunche”. Ministrul Educaţiei, dezastru la limba română. VIDEO

Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate”, a declarat Valentin Popa, după audierea din comisia parlamentară, unde a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Ministrul „Pamblică” spune că legea nu este foarte clară în domeniul plagiatelor

„Nici legea după care ar trebui sa îi condamnăm nu este chiar perfectă, nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm sau citarea imediată după el, deşi azi cercetătorii noştri aşa fac.

Nici eu nu am învăţat în facultate să fac în acest mod, citarea era la final, dar nu să o faci imediat lăngă text”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Popa, greşeli gramaticale şi după audiere

Ministrul „Pamblică” a făcut greşeli gramaticale şi după audiere, precizând că el, la universitate, nu poate amenaja nici o sală în mai puţin de un an, „datorită” procedurilor foarte greoaie.

Solicitat să comenteze de ce timp de doi ani de zile au fost modernizate atât de puţine unităţi şcolare, ministrul Educaţiei a spus:

„Resursele financiare bugetare pentru aşa ceva nu ne ajută să facem…Sunt planificaţi (banii- n.r.). De exemplu, la mine, la universitate, nu pot să fac nici măcar amenajarea unei săli într-un timp mai scurt de un an, datorită procedurilor foarte greoaie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri