Caută
Close this search box.

Ce modificări anunţă facebook. Publicaţiile locale şi ştirile vor fi favorizate

Facebook anunţă o nouă schimbare a algoritmului care stabileşte ordinea posturilor pe wall-ul utilizatorilor săi, de această dată cu accent pe localizare. Este deja a treia modificare de algoritm anunţată de Facebook în prima lună a anului.

Şeful companiei, Mark Zuckerberg, a anunţat că ştirile care sunt populare într-o anumită regiune geografică vor fi afişate mai sus în feed utilizatorilor din acea zonă care încă n-au văzut postul în cauză.

Teoretic, modificarea ar trebui să ajute publicaţiile locale şi să avantajeze un subiect care se bucură de atenţie într-o localitate. Pe măsură ce un subiect atrage o audienţă mai mare într-o regiune, şansele acestuia să ajungă în fruntea feed-ului utilizatorilor din acea zonă cresc.

Criteriul principal pe baza căruia Facebook va calcula popularitatea locală a unei ştiri este numărul de click-uri. Cu cât numărul de utilizatori care dau click pe un link este mai mare, cu atât acesta este considerat mai important.

Alături de click-uri, share-urile de care se bucură o ştire, precum şi numărul de oameni din regiune care urmăresc o anumită publicaţie, vor fi luaţi în considerare atunci când este stabilită ordinea postărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri