Caută
Close this search box.

Nu e glumă: orașul din Italia unde puteți cumpăra o casă cu 1 euro

Nu e nicio glumă și niciun joc de cuvinte: pentru doar 1 euro (circa 1,2 dolari americani), primăria din orașul italian Ollolai vinde oricărui doritor, din orice țară a lumii, o casă în această localitate.

Ollolai, urbe aflată la 970 m altitudine, cu o suprafață de 27,34 km pătrați, se află în regiunea montană Barbagia de pe insula mediteraneană Sardinia, iar primăria a decis să vândă sute de case abandonate. Nu este primul oraș italian care încearcă să renască în acest mod, dar pare să fie primul care deja își respectă promisiunea. Localitatea are frumusețea și istoria necesare pentru a atrage oamenii. Deja s-au vândut câteva case. iar cererile continuă să vină din toată lumea.

Totuși, cele 200 de locuințe destinate vânzării sunt construite din piatră și se află într-o stare de deteriorare, iar cumpărătorii trebuie să se angajeze la o renovare în termen de trei ani – ceea ce va costa, probabil, circa 25.000 de dolari, după cum estimează primăria. Ideea vânzărilor face parte dintr-un plan de întinerire a unei comunități care riscă să devină un oraș-fantomă. Astfel, în ultima jumătate de secol, populația din Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300, iar acum mai sunt doar câteva nașteri în fiecare an. „Ne mândrim cu originile preistorice”, spune Efisio Arbau, primarul din Ollolai. „Cruciada mea este să se salveze tradițiile unice de aici și de a nu cădea în uitare.”

„Mândria pentru trecutul nostru este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni buni și nu vom lăsa orașul să moară”, a mai spus primarul. (foto cnn.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri