Caută
Close this search box.

Shinzo Abe, un prim-ministru al Japoniei în premieră la București. Dar nu știm cine îl primește

UPDATE 11:25. Premierul Japoniei a ajuns la București, dar – din cauza crizei guvernamentale – nu mai merge la sediul Executivului. La Palatul Victoria se vor întâlni doar delegațiile României și ale Japoniei.

Premieră absolută: un prim-ministru în funcție al Japoniei vine la București. E vorba de premierul Shinzo Abe (63 de ani), aflat într-un turneu în Europa, care vine marți la Bucureşti. Pentru Shinzo Abe vizita de astăzi din România este a doua după nu mai puțin de … 35 de ani.

„Mă bucur că am prilejul de a vizita România în calitate de Prim-Ministru al Japoniei, având în vedere şi faptul că este prima vizită la acest nivel. În ceea ce mă priveşte, însă, personal am mai fost în România cu 35 de ani în urmă, în luna august. Lucram atunci ca secretar al Ministrului de Externe al Japoniei, nimeni altul decât tatăl meu, Shintaro ABE. Atunci am fost nu numai la Bucureşti, dar şi la Neptun, frumoasa staţiune de pe litoralul Mării Negre. Am şi acum în memorie imaginea României în acele zile de vară pline de energie“, a declarat pentru ZF Shinzo Abe.

Premierul Japoniei  va avea întâlniri cu înalţii oficiali români și este însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri din țara sa.

Nu se știe însă cine îl primește: premierul demisionar Mihai Tudose, care a ajuns marți dimineață la palatul Victoria, sau viceprim-ministrul Paul Stănescu, unul din numele vehiculate pentru funcția de premier, care se află și el la Palatul Victoria. (foto thehimalayantimes.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri