Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu: Iohannis ar putea fi suspendat dacă nu va accepta premierul propus de PSD

psd

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că PSD ar putea recurge la suspendarea lui Klaus Iohannis, dacă preşedintele va refuza să nominalizeze un premier din actuala majoritate parlamentară.

Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliţiei pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară.

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament.

Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui”, a afirmat Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Ea a precizat că tema suspendării preşedintelui „nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte”.

Şi Liviu Dragnea l-a ameninţat indirect cu suspendarea pe Iohannis, într-o conferinţă de presă la finalul CExN.

„Trebuie să fiu realist şi corect şi să spun că preşedintele Iohannis nu e fericit de situaţia în care am ajuns şi asta ne-o asumăm.

În acelaşi timp cred că preşedintele Iohannis, aşa cum a arătat până acum, va respecta Constituţia şi va ţine cont de o majoritate care va susţine propunerea pe care noi o vom face”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri