Caută
Close this search box.

Omul lui Dragnea, cu trei dosare penale pentru corupție, numit consilier de stat al premierului Dăncilă

Omul din umbră al lui Dragnea, cel care a contribuit la redactarea programului de guvernare, omul care a prăbușit guvernul Grindeanu şi care are trei dosare penale a fost numit consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă.

dăncilă

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Darius Bogdan Vâlcov se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în decizia Vioricăi Dăncilă, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov află ce condamnare va primi pentru trafic de influență și spălare de bani

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, a fost trimis în judecată, în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale i-ar fi cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, potrivit Mediafax.

În schimbul intervenţiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri