Caută
Close this search box.

Opoziția vrea alegeri anticipate. Ce va face Klaus Iohannis?

USR şi PNL oferă ca soluţie pentru criza politică actuală alegerile anticipate. Nu de aceeaşi părere este şi PMP, care, prin liderul Traian Băsescu, crede că „Iohannis are toată îndreptăţirea şi, de ce nu, şi obligaţia politică să încerce şi o nominalizare de Prim Ministru din opoziţie, după ce alianţa PSD – ALDE s-a dovedit inaptă pentru guvernare”.

Foto: Administratia Prezidentiala

„Orice variantă pe care președintele o va contura, în urma căreia PSD va ajunge în opoziție, va fi susținută de noi. În măsura în care în urma discuțiilor cu președintele va apărea un nume de premier de pe partea dreaptă, îl vom susține cu siguranță. Noi considerăm că varianta decentă ptentru politica din România e cea a anticipatelor, e însă foarte dificil să ajungi acolo, dar nu imposibil”, a spus Dan Barna, președintele USR.

„Obiectivul nostru e ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am decis ca mandatul delegației să fie solicitarea de alegeri anticipate în măsura în care e posibilitatea constituțională, PNL e pregătit să își asume răspunderea guvernării prin câștigarea alegerilor anticipate”, a spus și Ludovic Orban, președintele PNL, potrivit digi24.ro.

Decizia stă în mâinile lui Klaus Iohannis, care, miercuri, după întâlnirea cu partidele de la Palatul Cotroceni, trebuie să hotărască dacă mai dă încă un al treilea mandat coaliţiei PSD-ALDE sau ia frâiele în mâini şi desemnează un candidat din partea Opoziţiei pentru funcţia de premier, asumându-şi toate riscurile.

3 răspunsuri

  1. „Trebuie sa fim foarte seriosi, daca si acest guvern ar cadea, atunci ar trebui sa ne punem intrebarea la modul extrem de serios daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze” – Klaus Iohannis, pe 12 octombrie. Declaratia de azi a presedintelui insa ne face sa credem ca nu are de gand…’____––____Chestia cu ‘de gand” este doar o gluma ziaristica, un maldar de oase si slanina nu gandeste…Niciodata

  2. Viorica Dancila about 2 weeks ago. „Președintele Klaus Iohannis a intrat în campanie electorală, cel puțin așa s-a văzut azi, la ședința CSM. Am văzut cu toții de fapt cine politizează justiția. Am văzut un președinte care a vorbit de la masa CSM despre chestiuni politice care nu au nicio legătură cu CSM. Cred că erau multe alte probleme pe care președintele ar fi trebuit să le spună în această ședință. Din păcate am asistat cu toții la un mod brutal de anulare a separației puterilor în stat”___––____ banuiesc ca si malai-mare a luat la cunostinta ca un europarlamentar il considera o bruta, in consecinta ar trebui sa refuse ca aceasta vasilica sa ajunga premier, insa tocmai(si) pentru acest motiv , dragnea a ales-o, vrea sa-i demonstreze lui iohanis cat de mizerabil si las este ca pres-edinte, adica se va face iar mic de tot si va deveni o minge gelatinoasa, cu care se joaca pesedeii, pentru ca O VA ACCEPTA pe vasilica, ca si pm…Si -apropos de aceasta vasilica – am cititi o gramada despre ea, nu se spune nimic cine este vasiliscul ei, ca doar n-o umbla chiar de la 15 ani-pan’-la-batranete, cu salteaua in spinare?!

  3. Practica social-politica arata ca, din pacate, e greu sa mai gasesti prim-ministri în ziua de azi! Corect zice lumea ca era sa fie pusa Carmen Dan, ca de la ea a pornit cearta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri