Caută
Close this search box.

Părinți arestați, după ce și-au sechestrat și maltratat cei 13 copii

Un cuplu din California de Sud se află în arest, după ce una dintre fiicele lor a contactat 911 și le-a dezvaluit autorităților cum părinți ei îi țin prizonieri la domiciliu pe ea și cei 12 frați ai săi. Tânăra a condus autoritățile spre casa unde părinții își țineau închiși proprii copiii, legați de pat cu lanțuri și lacăte, într-un mediu întunecos și murdar.  

Incidentul din Perris, California de Sud, a venit după ce fata de 17 ani, a scăpat din casa părinților ei, David Allen Turpin, 57 de ani, și Louise Anna Turpin. Tânăra a contactat autoritățile duminică, de pe un telefon mobil pe care l-a găsit la reședința părintească.

Într-o declarație acordată de departamentul poliției județului Riverside se arată că cele 13 victime au arătat semne de malnutriție,  încât ofițerii „au fost șocați să descopere că șapte dintre ei erau adulți, cu vârste între 18 și 29 de ani”.

David Allen și Louise Anna Turpin au fost arestați pentru tortură și punerea în pericol a propriilor copii, cauțiunea stabilită fiind de 9 milioane de dolari pentru fiecare părinte.

Cei doi soți au declarat poliției că șase dintre copiii lor sunt minori, restul având peste 18 ani, potrivit Associated Press. Când poliția a sosit la reședința acestora, „părinții nu au putut oferi un motiv logic pentru care copiii lor au fost tratați în acest fel”, se arată în aceeași declarație.

Părinții lui David Turpin, James și Betty Turpin, care locuiesc în Virginia de Vest, au declarat pentru ABC News că au fost „surprinși și șocați” de acuzații, deoarece fiul și nora lor erau „o familie creștină”. Aceștia au mai adăugat că nu și-au văzut nepoții de patru sau cinci ani, când au vizitat California.

Ivan Trahan, avocatul ce reprezintă cuplul, a fost citat de The Times spunând că soții Turpin păreau „niște oameni foarte drăguți, care au vorbit foarte mult despre copiii lor, dar care au căzut în probleme financiare”.

Poliția a deschis o anchetă e în Perris, California, după ce 13 frați în vârstă de 2 până la 29 au fost ținuți captivi într-o casă, unii legați de paturile lor cu lanțuri și lacăte, potrivit autorităților

Cuplul a fost arestat duminică, pentru tortură și punerea în pericol a copiilor, cauțiunea stabilită fiind de 9 milioane de dolari pentru fiecare părinte. Cele 13 victime au fost duse la spital pentru examinări și tratament, au mai declarat autoritățile.

Sursa: NPR, ABC News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri