Caută
Close this search box.

Pelerinaj la sicriul lui Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries FOTO

Duminică, mii de persoane i-au adus un ultim omagiu solistei trupei The Cranberries, Dolores O’Riordan, în oraşul irlandez Limerick, a anunţat presa locală, citată de AFP.

Cântăreața a murit săptămâna trecută la vârsta de 46 de ani.

Dolores O’Riordan. Foto: latimes.com

Mama lui Dolores O’Riordan, alături de cei cinci fraţi şi surori ai artistei, au însoţit sicriul acesteia până la biserica Saint-Joseph din Limerick, un oraş din sud-vestul Irlandei, potrivit postului naţional de radio şi televiziune irlandez RTE.

Foto: independent.ie

Episcopul din Limerick, Brendan Leahy, a declarat că ziua de duminică a reprezentat pentru public „momentul potrivit pentru a-i spune adio lui Dolores O’Riordan”.

Imaginile televizate au arătat numeroase persoane îndoliate care au stat la cozi impresionante şi au înfruntat intemperiile iernii înainte de a intra în biserică pentru a se reculege în faţa sicriului deschis al cunoscutei artiste irlandeze, arată Agerpres.

Eileen O’Riordan, mama îndurerată a solistei. Foto: extra.ie

Solista trupei The Cranberries a decedat luni într-un hotel din Londra, unde era prezentă pentru a participa la o scurtă sesiune de înregistrări.

Doar 200 de persoane – membrii familiei, rude şi prieteni apropiaţi ai cântăreţei – au fost invitaţi pentru a asista marţi la înmormântarea artistei la biserica Saint-Ailbe din Ballybricken, o localitate din comitatul Limerick. În acel oraş, aflat la o distanţă de 18 kilometri faţă de Limerick, a fost înfiinţat grupul The Cranberries.

Foto: news.abc-cbn.com

După anunţul referitor la decesul cântăreţei, prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a fost unul dintre primii care i-au adus un omagiu şi a spus că Dolores O’Riordan a fost „vocea unei generaţii”.

Foto: irishtimes.com

Vineri, un medic legist londonez, Stephen Earl, a precizat că examinarea post-mortem a fost finalizată. Rezultatele complete ale analizelor toxicologice vor fi cunoscute pe 3 aprilie. În acest stadiu, decesul artistei nu este considerat „suspect” de Poliţia britanică.

Dolores O’Riordan a fost solista trupei The Cranberries, devenită celebră în anii 1990 graţie unor piese precum „Zombie”, „Just My Imagination” şi „Linger”. Albumele formaţiei irlandeze s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri