Nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier a României are deja ecouri pozitive la Bruxelles.

PES activists România, organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre, a reacţionat, dezvăluind că toată activitatea doamnei Dăncilă în Parlamentul European este într-adevăr apreciată de partenerii din Uniunea Europeană. În prezent, în România există peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de trei evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

PES activists România își manifestă susținerea față de nominalizarea de către Partidul Social Democrat a Vioricăi Dăncilă pentru funcția de prim-ministru al României.

Viorica Dăncilă este un politician echilibrat și un om de echipă, cu deschidere și înțelegere pentru viziunea social-democrației moderne europene, calități care o recomandă pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României. Lider apreciat în Grupul S&D din Parlamentul European și în familia Partidului Socialiștilor Europeni, doamna Viorica Dăncilă este totodată o foarte bună cunoscătoare a procesului decizional al Uniunii Europene, fapt ce va conta mult în exercitarea mandatului de premier într-un context în care, la nivel european, au loc evoluții importante și se dezbat teme-cheie. Salutăm, de asemenea, faptul că, prin persoana Vioricăi Dăncilă, PSD desemnează o doamnă ca prim-ministru. Este un gest cu semnificație aparte, progresistă, ce va avea o rezonanță pozitivă în plan european. Am colaborat de fiecare dată excelent cu Viorica Dăncilă, ne-am sprijinit reciproc în activitățile noastre și am păstrat de-a lungul timpului un dialog foarte bun, pe teme prioritare pentru România, dar și pe alte subiecte de interes aflate pe agenda Uniunii Europene. Sperăm într-o cooperare la fel de bună și pe viitor și îi dorim succes!

2 COMENTARII

  1. Publicația Parlamentului European, după un interviu pe care i l-a luat lui Dăncilă, a dat-o ca ”stralucitor exemplu de cum sa refuzi sa raspunzi”

    Europarlamentara Viorica Dancila, a ajuns in atentia presei dupa un interviu publicat pe data de 14 iulie de revista Parlamentului European. Publicatia Politico.eu a scris atunci ca “eurodeputata PSD a dat un stralucitor exemplu de cum sa refuzi sa raspunzi”. “Desi i-au fost adresate doar intrebari soft, nu a raspuns la nici una. Intrebata sa-si descrie stilul politic in trei cuvinte, a avut nevoie de 39. Nu a evocat nici o realizare care si-ar putea suprinde cititorii, nici nu a reusit sa numeasca o carte care a inspirat-o”, a scris politico.eu, care a precizat ca Dancila n-a fost in stare sa numeasca o persoana care a inspirat-o,…”____—-_____toti activistii astia sunt de stanga si asta spune tot….

  2. Viorica Dancila, intrebata ce o recomanda sa fie premier: Dragnea a spus deja asta.(…)_____——_____Cel putin a exersat in aceasta privinta, isi stie bine lectia, cum sa fenteze intrebarile incomode…E clar ca are viitor in pesede…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =