Caută
Close this search box.

Poliţiştii sunt în pragul revoltei. Incredibil pentru ce aduc bani de acasă

Poliţiştii

Poliţiştii din mai multe judeţe ale ţării sunt în pragul revoltei. „Am trimis o adresă către DGPI în care am cerut să identifice unităţile de poliţie în care şefii acestora îşi obligă subalternii să ducă bani de acasă”, declară Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

Poliţiştii
FOTO: radioresita.ro

Agenţi din toată ţara se plâng că sunt nevoiţi să strângă bani pentru curăţenie în birouri, să amenajeze sedii şi să repare maşinile de serviciu din salariul lor. Şefii lor spun că nimeni nu îi obligă să dea bani.

Un agent care lucrează de cinci ani în Mehedinţi spune că el şi colegii aduc de acasă şi 100 de lei pe lună.

„Am fost nevoit aproape în fiecare lună să suport anumite cheltuieli din banii mei. De la rulmenţi, bucşe, plăcuţe de frână şi alte lucruri până la a spăla maşina săptămânal din banii noştri.

captura Digi24

Noi asigurăm cele necesare traiului de zi cu zi la postul de poliţie. Noi cumpărăm perdele, covoare”, susţine Sebastian Pavelescu, agent IPJ Mehedinţi, potrivit digi24.ro.

Şefii poliţiei se fac că plouă

Probleme asemănătoare au şi poliţiştii din Roman, judeţul Neamţ. Au cumpărat faianţă şi mobilier pentru a-şi amenaja un birou. Fiecare a contribuit cu 120 de lei.

Ioan Cănărău – poliţist IPJ Neamţ: „Dacă un poliţist ar vrea să-şi ia din biroul în care lucrează cam tot ce îi aparţine, ar rămâne acel birou gol. Chiar şi mobilier, calculatoare şi imprimante”.

Conducerea Poliţiei din Mehedinţi şi Neamţ susţine că nu a obligat niciodată agenţii să facă asemenea cheltuieli.

La avizierul Poliţiei Slatina a stat până zilele trecute un afiş prin care oamenii legii erau invitaţi să contribuie cu doi lei la cheltuieli de curăţenie. Banii trebuiau să ajungă la şefii de birou. Agenţii spun că însă că subvenţionează Poliţia cu tot felul de alte mărunţişuri.

La Poliţia Olt, Neamţ şi Mehedinţi sunt acum anchete care să stabilească cine a dat ordin pentru cheta în sprijinul statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri