Caută
Close this search box.

Prietenii Washingtonului în chestiunea Ierusalimului, răsplătiți de Nikki Haley cu o ”super-serată”

Ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a primit miercuri ţările care au sprijinit SUA în cursul votului din decembrie al Adunării Generale a ONU condamnând recunoaşterea de către Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, potrivit misiunii americane la Naţiunile Unite, scrie AFP.

Sursa foto: US Mission to the UN / Twitter

Sub titlul „O super-serată între prieteni”, Nikki Haley a publicat sau a făcut publicate de misiunea sa pe Twitter mai multe fotografii arătând-o înconjurată de ambasadori şi ambasadoare în cursul unei recepţii organizate la New York.

„Este uşor pentru prieteni să se regăsească în momentele bune. Prietenii sunt însă cu tine în momentele dificile care nu vor fi uitate niciodată. Le mulţumesc celor 64”, a declarat ambasadoarea citată într-un mesaj pe Twitter al misiunii americane la ONU.

Pe 21 decembrie, la patru zile după un veto american în Consiliul de Securitate asupra unei rezoluţii condamnând recunoaşterea americană, aprobată de cei 14 colegi ai Washingtonului în această instanţă, Adunarea Generală a ONU (193 de ţări) a denunţat masiv cu prilejul unui vot decizia lui Donald Trump.

În favoarea acestei condamnări au votat 128 de ţări, printre care numeroşi aliaţi ai Washingtonului, ca Franţa şi Marea Britanie.

Împotrivă au votat nouă state, printre care SUA şi Israelul, 35 s-au abţinut – printre care Canada, Mexicul, Polonia sau Ungaria -, iar 21 nu au luat parte la vot.

Aceste 64 de ţări au fost considerate de Washington ca sprijinind poziţia americană. Prin urmare, ele au fost invitate la recepţia anunţată de Nikki Haley la sfârşitul lui decembrie şi care a avut loc miercuri seară.

A fost imposibil de confirmat din sursă independentă prezenţa tuturor celor 64 de ţări pentru că presa nu a avut acces.

Înainte de votul de la 21 decembrie, Nikki Haley a avertizat că va nota „numele” ţărilor care se vor opune deciziei SUA privind Ierusalimul şi că Washingtonul nu le va uita. În această săptămână, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va pune capăt sprijinului financiar acordat de Statele Unite palestinienilor, provocând furia şi indignarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri