Caută
Close this search box.

Profesorul Leon Dănăilă, amendat pentru afirmația „Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure”

Senatorul PNL Leon Dănăilă a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile la adresa comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) din România.

„Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim! Sodoma şi Gomora. Doamne fereşte! E un regres, totuşi, al speciei umane”, aceasta este declarația pentru care Leon Dănăilă, senator PNL, a fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Plângerea a fost depusă de Asociaţia MozaiQ pe 17 martie 2017.

Asociaţia MozaiQ arată într-un comunicat de presă de vineri că „salută sancţionarea senatorului PNL Leon Dănăilă, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, amendat cu suma de 2000 de lei pentru declaraţii discriminatorii la adresa comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender) din România, conform Hotărârii nr. 656 din 15.11.2017, remisă asociației noastre în calitate de petentă.

 

Un răspuns

  1. Daca se foloseste de „doamne-doamne”, in a „demonstra” ca homosexualitatea ar fi un regres, intelegem ca individul , poate a fost iscusit in profesie, insa -ca si cultura generala- este un semidoct imbatranit in sabloane…Homosexualitatea nu este ceva nou (ca sa constitue un „regres”)-nici macar la restul animalelor- este la fel de veche ca si lumea, este -de multe ori- pomenita si in Biblie, iar daca tot exista, nu poate fi decat cu si prin vointa”domnului”…Cel putin -probabil inconstient- recunoaste un adevar, anume ca „mintea lui nu poate pricepe”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri