Caută
Close this search box.

”Programul de guvernare arată de parcă ar fi fost scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”

Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă seara, în cadrul aniversării a 15 ani de la înființarea Conferinței Tineretului Maghiar (MIERT), că din discuțiile avute cu președintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, a reieșit că noul program de guvernare „arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”.

Kelemen Hunor. Foto: szabadsag.ro

„A citit careva planul de guvernare? Știu că Balint l-a citit și mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare și ar fi foarte bine daca v-ați exprima și voi părerea.

Eu aș fi foarte bucuros ca mâine dimineață să citiți acest program de guvernare și să ne spuneți ideile voastre până luni dimineața. Avem și noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe plan îndelungat”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale, informează Agerpres.

PSD a dat vineri publicității noul program de guvernare, după ce a decis cine cu ce miniștri va merge sa ceară votul Parlamentului Viorica Dăncilă.

Documentul de 278 de pagini a fost postat pe site-ul Camerei Deputaților.

Printre măsurile economice și fiscale prevăzute de noul program sunt: TVA redus la 18% din 2019, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, o creștere anuală de până la 150 de lei a salariului minim, în timp ce salariul mediu brut ar urma să ajungă în 2020 la 1.000 de euro.

Totodată, cresc indemnizația socială, alocația copilului, punctul de pensie, în timp ce tinerii sub 26 de ani vor putea lua credite fără dobândă.

Medicii nu vor mai plăti impozit pe venit, agricultorii care-și lucrează terenurile de asemenea scapă de taxe și se vor bucura de impozit zero și la tractoare și utilaje.

Vor fi construite 8 spitale regionale, unul republican, și fiecare comună va avea ambulanțe.

Investițiile în infrastructură vor fi masive, se vor construi fabrici noi și va fi creat un „alt model de politică industrială”.

Fiecare localitate va avea apă curentă, canalizare, școli, grădinițe, creșe, drumuri asfaltate și măcar un dispensar.

Și, nu în ultimul rând, vom scăpa de MCV și Guvernul Dăncilă va moderniza sistemul judiciar astfel încât să nu mai existe „excese și abuzuri din partea acestei puteri a statului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri