Protestul mut de la Sibiu, organizat în fata şediului Partidului Social Democrat Sibiu, se desfăşoară de la începutul lunii decembrie 2017.

Protestul este cel mai lung care a avut loc vreodată la Sibiu şi a debutat cu un protest mut care a durat 60 de ore fără întrerupere.

Ulterior, protestatarii au revenit zilnic pentru câte un flashmob de câte 15 minute, mai puţin în perioada sărbătorilor de iarnă. Manifestanţii vor, în principal, retragerea proiectelor de modificare a legilor justiţiei. Membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu” au anunţat că au fost invitaţi la Bruxelles să participe la expoziţia „România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie”, organizată la Parlamentul European.

Evenimentul reuneşte europarlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile, membri ai diasporei din Bruxelles şi jurnalişti. Printre cei care se vor afla în sediul Parlamentului European, la invitaţia Monicăi Macovei, se află şi actriţa Oana Pellea.

Monica Macovei a avut iniţiativa

”Sibiu-Bruxelles, 1904 km. Îi vom străbate marţi, când vom duce spiritul #vavedemdinsibiu în Parlamentul European. Am primit o invitaţie care ne obligă şi ne onorează. În intervalul 30 ianuarie – 1 februarie, o parte din protestatari avem onoarea de a pleaca la Bruxelles, pentru a reprezenta societatea civilă în cadrul unei expoziţii anti-corupţie, «România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie»”, au anunţat membrii comunităţii din Sibiu.

”Este o oportunitate extraordinară pentru noi de a ne face cunoscut protestul în tăcere din Sibiu, care durează de mai bine de o lună: prin minunatele fotografii ale lui Rares Helici, fotograful nostru minunat şi dedicat, prin discuţiile cu reprezentanţi ai Parlamentului European sau alte personalităţi de la faţa locului, dar şi prin organizarea unei Agore”, mai spun protestatarii.

Sunt convinsă ca toţi românii îşi doresc justiţie şi nu corupţie. Cine şi-ar putea dori corupţie?

Oana Pellea, actriţă

 

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here